Skocz do zawartości
radi86

Chłodzenie na p5q deluxe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuje chłodzenia dla procka Intel Pentium E6800 mieszczącego się na płycie ASUSA wymienionej w temacie. Chciał bym podkręcić owego procka ale w tym momencie bez podkręcania na Spartanie dochodzi do 60 stopni. I tu pytanie, jakie było by dobre chłodzenie w granicach 200zl, które podołało by po podkręceniu proca. Nie wchodzą w grę chłodzenia zasłaniające którykolwiek ze slotów pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taniej - Mugen z allegro z mocowaniem na LGA775.

Uniwersalniej, Zalman Performa, SPC Fortis.

60st. C to wpełni akceptowalna temp. Spartan jest wystarczającym coolerem do PDC. Może masz za słabą wentylację w obudowie, słabe umiejętności OC lub za bardzo panikujesz przy 60st. C.

Nie wiem na ile będzie spełniony warunek niekolidowania ze slotami ramu. Jeśli masz ram w bez radiatorów, zmieszczą się pod chłodzeniem.

Przenoszę do właściwego działu.

Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio wyrwałem po szlifie TRUE Black za <170PLN. HR-01 Plus też nie zajmowało przestrzenią pamięci RAM. Do 200 celowałbym w używki pokroju Megahalems/TR120.

Off - z tego co mi się wydawało Spartan nie jest tragicznym chłodzeniem także pozostaje doszlifować cepa i podstawkę, pasta i wentylacja. Bo co z tego że kupisz chłodzenie za 200 do obudowy za 99?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taniej - Mugen z allegro z mocowaniem na LGA775.

Uniwersalniej, Zalman Performa, SPC Fortis.

60st. C to wpełni akceptowalna temp. Spartan jest wystarczającym coolerem do PDC. Może masz za słabą wentylację w obudowie, słabe umiejętności OC lub za bardzo panikujesz przy 60st. C.

Nie wiem na ile będzie spełniony warunek niekolidowania ze slotami ramu. Jeśli masz ram w bez radiatorów, zmieszczą się pod chłodzeniem.

Przenoszę do właściwego działu.

Zastanawiałem się nad mugenem 2 ale chyba nici z ramu na dwóch slotach. Co do moich umiejętności to na pewno są słabe, ale jeszcze nawet nie zacząłem podkręcać a temp sięga 60 stopni. Zastanawiam się nad zelmanem, ale czy nie zasłoni tych nieszczęsnych slotów :( Pamięć siedzi taka więc zbyt dużych radiatorów nie ma.

Ostatnio wyrwałem po szlifie TRUE Black za <170PLN. HR-01 Plus też nie zajmowało przestrzenią pamięci RAM. Do 200 celowałbym w używki pokroju Megahalems/TR120.

Off - z tego co mi się wydawało Spartan nie jest tragicznym chłodzeniem także pozostaje doszlifować cepa i podstawkę, pasta i wentylacja. Bo co z tego że kupisz chłodzenie za 200 do obudowy za 99?

Ze szlifowaniem nie bardzo chciał bym się bawić żeby czegoś nie uszkodzić. Co do pasty to mam arctic może nie jest najlepsza ale do złych też nie należy. A wszystko to siedzi w obudowie

A co sądzicie o tym chlodzeniu bądz tym. Co do pierwszego podobno mogą być problemy ze slotami ram. A co do drugiego to nie wiem czy warto za taką cenę.

Edytowane przez radi86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi