Skocz do zawartości
bonus2279

Szukam Małego paska bocznego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Poszukuję paska bocznego (na skróty programów np. gg, gry, pocztę) do Windows 7 który pobiera naprawdę mało procesora i pamięci. Mam słabego laptopa i każdy najmniejszy program zaczyna mulić kompa, nie musi być żadnych bajerów typu animacje, przezroczystość i inne po prostu pasek gdzie można na pulpicie szybkim ruchem uruchomić aplikacje (tak jak można to było w vista lub XP)

ps: znam google, szukałem ale połowa programów pobiera połowę procesora :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co Ci jakiś 'pasek boczny' skoro możesz przypiąć skróty aplikacji do paska zadań?

pytanie nie brzmiało "Po co mi pasek boczny" ;D

nie musi być żadnych bajerów typu animacje, przezroczystość i inne

(Mam 14 ikon, animacje oraz polprzezroczystosc.)

xD

hmm ObjectDock i RocketDock sprawdzałem to gorszych programów zwalniających system przy uruchomienie jak i podczas grania nie znam ;)

no nic widzę że się nie znacie trudno...

7stacks, można w nim zrobić proste menu odpalane za pomocą jednej ikony, bez bajerów graficznych - wygląda jak zwykłe rozwijane menu systemowe.

a tej odpowiedzi nie widzialem ;D dzieki tego szukalem bez bajerow tylko skróty ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie nie brzmiało "Po co mi pasek boczny" ;D

A ja nie odpowiadałem na takie pytanie, tylko zasugerowałem inne rozwiązanie, mistrzu ciętej riposty.

reyden napisał, że przy jego ustawieniu (zdecydowanie wykraczającym poza twoje wymagania) program zajmuje mu 4MB RAM więc u ciebie byłoby zdecydowanie mniej ale oczywiście jeżeli coś przekracza twoje zdolności pojmowania to lepiej to wyśmiać. Rodzice mogą być dumni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Rikki

Ja nic o ustawieniach OD nie pisałem , to Trawienny pisał i to o RD a nie OD .

A co do ustawień - 43 ikony ( z czego połowa na jednym pasku ) podzielone na 3 paski .

Bez żadnych dodatkowych efektów i przeźroczystości bierze ok. 8 mb z ramu .

I gram normalnie - niezależnie czy to Pasjans/Saper , Minecraft , WoT czy Crysis I/II .

Edytowane przez reyden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi