qbass Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 (edytowane) Witam Oprogramowanie: - MPC:HC -kodek Haai Media Spliter Sprzet: - Laptop i3, 4gb ram, HD 5650, Plik mkv z dysku zewnętrzengo, TV 42 Po formacie ale to chyba nie przyczyna, niektóre filmy które miałem w 720 czy 1080p działają jakby ze śnierzeniem. Obraz dziwnie poprostu śnieży. Tak jakby był jakis filtr na to nałożony. Czasami jak widze 1080p to nie da sie oglądać bo pojawia sie jakby piaskowanie... Czego jest to wina samego pliku mkv czy kodeków? Przypomne ze wczesniej tego nie mialem. Zmieniło sie kodowanie tych plikow od niedawna czy jak? Edytowane 12 Lutego 2012 przez qbass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 (edytowane) Korzystasz tylko z Haali? Próbowałeś CCCP bądź taki zestaw? Edytowane 12 Lutego 2012 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 CCPP to samo. Jutro zobacze Twoj link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2012 MPC HC korzysta ze swoich własnych kodeków, więc instalacja CCCP czy nawet Haali nie jest potrzebna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Dalej to samo. Obraz jest nieostry. Pojawia sie dziwne śnierzenie. Pojawiło się to po formacie i zmianie dysku na SSD. Ale to nie jest napewno tego przyczyna. Najgorzej widać to w plikach 1080p. Link do screena o co mi chodzi: Hosting Zdjęć-Bez tytułu.png Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Przeczytaj uważnie Filmy Blu Ray kropeczki na ekranie. - HDforum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 W każdym filmie tak mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 (edytowane) W takim razie zobacz co powie na to smplayer. Edytowane 16 Lutego 2012 przez kfgz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 To samo. Zrobie dzisiaj format zobaczymy czy cos to da bo widze ze cos nie tegos mam z tymi kodekami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...