Dzihad Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2012 Witam Otóż mam taki problem od jakiegoś czasu nasila mi się taki problem że myszka zaczyna mi szaleć lata po całym ekranie naciska sama wszystko raz mi nawet nie wiem jakim cudem komputer wyłączyła i to się dzieje co jakiś czas ostatnimi czasami coraz bardziej się nasila jak zaczyna szaleć trzeba ją zostawić na chwile i przechodzi jej ale to znów się powtarza nie wiem o co chodzi ; / posiadam myszkę Logitech MX518 mam ją już z 5-6 lat. Jak ktoś zna przyczynę i jak jej zaradzić bardzo bym prosił o pomoc :) z góry dzięki. Pozdrawiam Dzihad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Najprawdopodobniej uszkodzony jest kabel od myszki, podejrzewam że przy samej myszce- spróbuj nim poruszać, jeżeli zacznie wariować to znasz przyczynę. Sprawdź myszkę pod innym komputerem, lub inną myszkę pod twoim. Jeżeli system będzie świrował tylko i wyłącznie na wadliwej myszce to wykonaj poniższe czynności: Skracasz kabel o kilka centymetrów, po czym bierzesz w łapki lutownicę i ponownie wlutowujesz kabelki. Cała czynność nie jest trudna ale wymaga minimalnych umiejętności technicznych. Jeżeli brak Ci umiejętności do wykonania tej czynności zanieś myszkę do serwisu lub kup nową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzihad Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 (edytowane) Tak tylko który ; / i raczej w środku nie mam podejścia na lutownice tylko wtyki rozkręciłem ją w poprawiłem wszystkie wtyki wyszyściłem w środku i dalej warajuje ;/ jedyne co mam z tego to teraz problem z montażem ponieważ przy rozkladaniu wypadł mi drucik i nie wiem za nic z czego to jest. Przesyłam też zdjęcia rozmontowanej myszki. Sory za jakość ale nie wiedziałem że tak je rozciągnie Edytowane 14 Lutego 2012 przez Dzihad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Na innym kompie sprawdziłeś? Może zasilanie portu usb siada i stąd taki cyrk - taki sam efekt miałem jakiś czas temu w kompie koleżanki, mysz okazała się 100% sprawna, a g****any zasilacz sprawiał że zasilanie usb przerywało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzihad Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Tak sprawdzałem muszka z laptopa śmiga już 2 dni bez żadnych probmlemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...