::snoopy:: Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Zauważyłem ostatnio że mój dysk "mieli", najczęściej zaraz po uruchomieniu i przez dość długi czas. W tym czasie nic nie jest przeze mnie uruchamiane, na kompie nic się nie dzieje a dysk wyraźnie sobie chrobocze. Inna sprawa to że w HDTune przestał pokazywać mi dane w zakładkach Info i Health. Co mogę zrobić aby to zdiagnozować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 W biosie wyłacz AHCI przełacz na IDE lub native IDE. Zauważyłem ostatnio że mój dysk "mieli", najczęściej zaraz po uruchomieniu i przez dość długi czas Wiesz system musi się jakoś załadować coż nieprawda ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Jak przestawie na IDE mode to pokazuje te zakładki w HDTune. Przeinstalowałem sterowniki od AHCI ale nie pomogło. Szkoda bo właśnie w tym progsie lubię zerknąć jak ma się dysk. Wiesz system musi się jakoś załadować coż nieprawda ?Prawda, ale mielił stanowczo za długo. Nie chodzi mi o pierwsze kilka - kilkanaście sekund zaraz po pojawieniu się pulpitu, tylko wyraźnie dłużej. Na starcie w trayu startuje mi tylko antyvirus z moich programów. Wyłączone mam indeksowanie wyszukiwania. Zwrócę jeszcze na to uwagę kiedy "mieli". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...