Machiavelli7 Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Witam Mam problem z zainstalowaniem systemu na moim nowym komputerze. Problem polega na tym że windows'a mam na pendrivie i kiedy włączam komputer z podpiętym penem, komputer się włącza, natomiast na ekranie ciemno i głucho. Bez pena w złączu ten problem nie występuje i komputer normalnie startuje, tylko domaga się zainstalowania systemu. Wiecie w czym jest problem? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Przeniosłem do podstawowych. Z czego składa się komputer? Jest kompletny, w tym HDD? Pendrive podłączasz z tyłu czy z przodu? Pod usb2.0 czy 3.0? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Być może trzeba zmienić w biosie boot priority z HDD na USB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Machiavelli7 Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Komputer jest kompletny złożony na P8P67 PRO 3.1 (tu chyba jest cały problem) Próbowałem zainstalować system z płyty wszystko było ok do punktu "Zakonczenie Instalacji" gdzie wywaliło mi taki komunikat "nstalator systemu windows nie może skonfigurować systemu windows do działania na zasobach sprzętowych tego komputera" Jaja dzieją się niemiłosiernie bo dopiero po zresetowaniu biosa (każdorazowo) pojawia się coś na ekranie. Jak tego nie zrobię to świeci się "boot device led" na płycie i ciemność. Czytałem na zagranicznych forach że wiele osób ma ten sam problem ale rozwiązania brak. Błagam pomóżcie bo nie mogę odpalić kompa od 3 dni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 (edytowane) Kompletna konfiguracja sprzętowa + OS? Edytowane 14 Lutego 2012 przez Klaus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Machiavelli7 Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Komp ma wszystkie podzespoły a OS to pirat ale w tym przypadku to nie ma znaczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...