ZONK000 OC Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Witam Problem (któryś z kolei mam z tym komputerkiem). Mianowicie: nie ważne czy słucham muzyki, czy oglądam film, dźwięk powiedzmy co pół minuty jest przycinany na ułamek sekundy, okropnie to denerwuje :mur: To samo występuje na wewnętrznej karcie dźwiękowej jak i na karcie USB Creative X-Fi HD. Nie musi nawet być dźwięk odtwarzany z tego komputera, mogę dźwięk doprowadzić kablem optycznym do X-Fi z telewizora i także będzie on przycinany. Wystarczy że wyłączę pobieranie i problem ustaje, nie ważne czy to z torrentów czy przez przeglądarkę. Włączam pobieranie i natychmiast powraca problem. Próbowałem kartę WiFi USB jak i kablem i to samo. Nowy bios, sterowniki najnowsze do wszelakich urządzeń, testowane pod XP oraz 7. Co jeszcze można zrobić? :cry: :cry: :cry: Po to został głównie kupiony by cały czas coś ściągać, wysyłać a tu takie jaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 (edytowane) Co jeszcze można zrobić? :cry: :cry: :cry: Po to został głównie kupiony by cały czas coś ściągać, wysyłać a tu takie jaja... Spróbuj pobawić się priorytetami ustaw na przykład dla torrenta priorytet niski a dla odtwarzacza muzyki jak najwyższy żeby priorytetu nie trzeba było zmieniać przy każdym uruchomieniu aplikacji można użyć programu save prority. jeśli po ustawieniu priorytetów nadal będzie tak samo spróbuj wyłączyć wszystko co niepotrzebne w systemie (dosłownie), zabezpieczenia windowsa, antywirus, inne w tle uruchomione programy i wtedy sprawdź. Jeśli nie pomoże to w programie foobar jest opcja buffer lenght możesz spróbować ją zwiększać i zobaczyć jak jest, teoretycznie eliminuje właśnie zakłócenia. Jak pomoże i muzyka będzie działać dobrze to zawsze coś Edytowane 14 Lutego 2012 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Spróbuj zaktualizować bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 michalelo to nie że foobar mi tylko tnie, wszystko co przechodzi przez kartę muzyczną, nawet tą zewnętrzną. Klaus bios jak pisałem jest nowy (najnowszy). Chyba winowajcę znalazłem, jest to sam uTorrent. A zmylił mnie że poprzez przeglądarkę też są zacięcia dlatego że nie wyłączałem go całkowicie a jedynie zatrzymywałem wszystkie zadania wysyłania i pobierania i sprawdzałem na przeglądarce czy występują zakłócenia dźwięku. Teraz widzę że samo włączenie uTorrent powoduje trzaski (wszystko zatrzymane) a wysyłanie bardzo je nasila. Zainstalowałem BitSpirit i Bittornado i nie zauważam najmniejszych zniekształceń. Ale jeszcze muszę parę godzin potestować... Dam jeszcze znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 michalelo to nie że foobar mi tylko tnie, wszystko co przechodzi przez kartę muzyczną, nawet tą zewnętrzną. Wiem, że nie foobar ci tylko tnie dlatego napisałem "Jak pomoże i muzyka będzie działać dobrze to zawsze coś " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Niema pół środków, ma działać jak należy, nie po to kupiłem kartę+słuchawki za 700zł żeby mnie jakieś systemowe trzaski denerwowały. Trzy godziny gram na PS3, dźwięk przez X-Fi leci, bitspirit ściąga i wygląda że wszystko jest ok :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...