jonathan Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Ogólnie te karty sa jakies zrypane Zakupilem MSI - walnieta podczas przelaczania sie miedzy oknami, albo podczas grania pyk! i czarny ekran. MSI wymienilo mi karte po 4 tygodniach na wersje OC... Problem ten sam. Sprawdziłem na trzech konfiguracjach. Teraz otrzymalem kolejna. Zobaczymy co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrawiecMaciej Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 która z tych kart wypada lepiej?MSI 7870http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-r7870-2gd5t-oc-507088/R9 270xhttp://www.morele.net/karta-graficzna-xfx-radeon-r9-270x-1050m-dd-boost-edition-2048-mb-ddr5-r9-270x-cdfc-620242/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 270/270X od MSI, ale przez kopaczy ceny są trochę zawyżone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrawiecMaciej Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Edytowane 26 Lutego 2014 przez KrawiecMaciej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShFil Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2015 (edytowane) Witam, mam problem ze stabilnością hd 7850. Raz na jakiś czas wita mnie komunikat "Sterownik przestał działać" poprzedzone przygaszonym ekranem. Przy czym furmark i gry nie robią na niej wrażenia. Sterowniki kilka razy zmieniałem, korzystając z DDU. Edytowane 12 Czerwca 2015 przez ShFil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heeelman Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Radeon 7870 ASUS direct CU problem Witam, mam problem z nowo nabytą kartą mianowicie gdy odpalam komputer karta dziwnie piszczy i wentyle sie nie kręcą gdy ustawiam w AMD catalyst obroty na 60% piszczenie znika lecz wentyle nadal nie startują domyśla się ktoś moze w czym tkwi problem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Piszczą zwykle cewki, możliwe że karta była używana do kopania, zamień wentylator jakimś 12cm z zewnętrznym zasilaniem i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heeelman Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2015 troche szkoda przy niej majstrowac. A padniete wentyle podlegają gwarancji? bo zostało jej 2 mies w morele.net. kupilem ja w piątek na allegro chodziła z chłodzeniem wodnym wszystko miało być dobrze niby z nią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Może po prostu odłączone są te wentyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heeelman Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2015 sprawdzałem i są podłączone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Demontaż chłodzenia formalnie unieważnia gwarancję, ale możesz spróbować szczęścia, że nikt tego nie zauważy. Przy farcie Asus może to wymienić na nowa kartę. Przy niefarcie poniesiesz koszt przesyłki w obie strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heeelman Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2015 nowe sterowniki i nic :( a może aktualizacja biosu by pomogła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Negocjator Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 Hej, kupiłem używaną HD 7870 Sapphire GHz Edition 2 GB i pochodziła całe 2 tygodnie a wczoraj podczas grania zrobił się szary ekran i zwiesił wszystko. Co odpalam teraz kompa to po robi się jednokolorowy ekran (czrany lub niebieski w zależności jak daleko doczyta system nim się zwiesi) i nie działa przycisk reset. Jakieś rady czy na śmietnik? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 Piekarnik, karta pewnie już tam była... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2015 być może jakaś pokoparkowa albo popiekarnikowa, wygląda jakby pamięci zdechły ... jak nie kupiłeś od firmy to lipa będzie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2016 Nie chcę zakładać nowego tematu, ale i mnie problem z HD 7870 Sapphire GHz Edition 2 GB dopadł... otóż co jakiś czas w BF4 trafiają mi się zwisy robi się czarny ekran, komp nie reaguje, jedynie przyciśnięcie przycisku power i ponowne włączenie kompa ratuje sprawę. Miałem tak kilka razy. Czytając parę tematów wychodzi, że karta zaczyna fiksować. Dlatego odpaliłem test... FurMark, chodziła tak z pół godziny komp się nie wysypał temp przy max obciążeniu dochodziła do 80*C. Karta nie kręcona seryjna. Po tym teście chodziła z miesiąc dobrze i znów podobna akcja. Ponownie odpaliłem FurMark'a i do dzisiaj chodzi. Czy to zwiastuje jej zbliżający się koniec?? Jeśli tak no mam wnerwa... to druga karta ( wcześniej był GF 88GTS ) która przez cudowny sposób łączenia chipa z PBC się po około 4-5 latach wysypuje. To już teraz nie robią porządnych grafik na dłuższy okres czasu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2016 A reszta sprzętu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2016 Raczej dysk pada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2016 (edytowane) A reszta sprzętu? taka jak w podpisie. Dysk sprawdzony nie ma żadnych bad sektorów. Edytowane 11 Listopada 2016 przez Marcinas83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2016 Witam ponownie... problem znów się powtórzył. Trochę poczytałem i już wiem, że trafił mi się felerny model Sapphire HD 7870 Ghz Edition i jedynie co pomaga to reklamacja, a że karta ma już 4 lata i gwarancja była na 2 to teraz muszę się z tym męczyć. Pewnie za jakiś czas wystawię ją na alledrogo jako uszkodzoną i trzeba będzie kupić inną... a już myślałem, że jak kupię inną kartę po byłym GF 88GTS ( którego dopadł problem z kulkami pod chipem ) to uniknę problemu celowego postarzania produktu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...