Gość dawilt2 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Witam składam komputer taki zeby starczył na parę lat i nie wiem jaką kartę wybrać: NVIDIA GeForce GT520 czy Gigabyte GeForce GT 430 OC 1GB DDR3 Jeśli obie są słabe to czy możecie mi podać lepsze do 200/250 zł. Z góry dziękuje. Edytowane 30 Stycznia 2012 przez dawilt2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Link Obie są tragiczne już dziś jeśli mowa o grach. Podaj konfiguracje tego planowanego PCta, a coś się wymyśli. Ps. Zapoznaj się z regulaminem i zmień nazwę tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawilt2 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Pamięć Goodram DDR3 4096MB 1333MHz CL9.0 BOX x2 Procesor AMD X4 FX-4100 AM3 Reszta ze starego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Ja zaraz nie będę miał dylematu. Temat do kosza a ty na wakacje. Reszta została napisana wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Proponuję jednak podać także pozostałe podzespoły. Do czego to komputer skoro chcesz 8GB RAM i tak słabą kartę? Procesor nieopłacalny i nie polecam. Jaką masz płytę główną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawilt2 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Komputer chciałem do gier ale za 1000/1200zł chyba za dużo nie zdziałam a używki nie wchodzą w grę :( Edytowane 30 Stycznia 2012 przez dawilt2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zmieńże tytuł tematu na zgodny z tym, tak jak pan moderator prosi. Zawsze coś się zdziałać da, ale nie pomagasz nam w trafnym doradzaniu. Podaj konfiguracje jaką teraz masz i zobaczymy czy modernizować czy jednak odkładać dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawilt2 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Procek:Inter celeron 2.8x1 Ram:768mb Grafika:ATI FireGl v3100 256 mb Płyta głowna:EPOX 8KRAI KT600 SOCA 8X MOJA OBECNA KONFIGURACJA TEMAT ZMIENIOWNY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 W tę płytę główną nie włożysz ani wymienionych wcześniej kart, ani tego procesora. Pozostaje zmiana całości, ewentualnie pozostawienie dysku twardego. Pozostaje kupno tego i obudowy SilentiumPC Brutus, ale choć zestaw pozwoli poznać wiele nowych gier to cudów się nie spodziewaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawilt2 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 A czy np.http://allegro.pl/amd-fx-4100-4x3-8-12mb-8gb-w-ohdd-gt520-2gb-i2083458449.html Ten zestaw jest dobry i opłacalny? i czy gry pokroju: Skyrim,Assasyn,NFS,BF,COD Będą chodzić? na tym sprzęcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Nie będzie dobry, bo to gotowiec. Plastikowa obudowa bez wentylacji, zasilacz bez certyfikatów z żałosną sprawnością, zero informacji o tym jaki to model, jakie ma linie, jak wygląda okablowanie. Karta graficzna najgorsza obecnie dostępna w sklepach co pokazałem w linku wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawilt2 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 A dało by rade w tej cenie podobny zestaw? znaleźć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zaproponowałem Ci w poście #9 zestaw, ale wydajnościowo byłby porównywalny, pewnie pozwoliłby zagrać na najniższych detalach w BF3, a nie tylko BFBC2. Można trochę obciąć np na zasilaczu, ale wiele się nie wyciągnie z 1200 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawilt2 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 (edytowane) :9 no trudno a jeżeli bym dozbierał 1500 to coś lepszego zdziałam? może od rodziny wyzbieram:p Edytowane 30 Stycznia 2012 przez dawilt2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 no trudno a jeżeli bym dozbierał 1500 to coś lepszego zdziałam? Wtedy możesz kupić ten zestaw: Zestawy komputerowe na Styczeń 2012 | PurePC.pl Do tego obudowa SilentiumPC Brutus 410 Pure Black. Taki zestaw będzie już sporo wydajniejszy niż ten za 1050 zł ze zintegrowaną kartą graficzną. We wszystkie nowsze gry pograsz na niskich / średnich detalach. Zastawów z allegro nie kupuj, to zwykły szajs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawilt2 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Okej w tym zestawie mogłbym zmienić Procek na AMD X4 FX-4100 AM3? i dokupić ramu bo 2 gb to troche mało? Edytowane 30 Stycznia 2012 przez dawilt2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Ram mógłbyś zmienić na 4GB, niewiele drożej, ale procesora nie zmienisz, bo a) nie stać Cię i b) nie ma to sensu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawilt2 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 W takim razie rozpoczynam dalsze zbieranie:( i może coś w zestawach na luty upoluje Dzięki za waszą pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawilt2 Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 http://www.morele.net/inventory/info/FqX5Kc/ Jaka będzie najlepsza płyta do tego zestawu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Zapoznaj się z regulaminem działu, Podaj niezbędne informacje wymagane regulaminem. Do zestawu z zasilaczem Tracer można polecić jedynie płytę chodnikową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawilt2 Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 (edytowane) To dorzuc mi dobry zasilacz i płyte w podobnej cenie zebym zamknął sie w cenie 1200 Edytowane 15 Lutego 2012 przez dawilt2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 http://www.morele.net/zasilacz-fortron-fsp500-60apn-85-289123/ http://www.morele.net/zasilacz-ocz-stealthxstream-2-400w-psu-80plus-ocz400sxs2-eu-354525/ http://www.morele.net/zasilacz-chieftec-ctg-500-80p-bulk-307888/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Wymień cpu na Athlona x4 631. Poluzuje się budżet. Będzie można myśleć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawilt2 Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 ok wezmę ten najtanszy i teraz jakas dobra płyte głowna do niego ale ten moj amd jest lepszy czyż nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 Procesory są porównywalne. A 631 jest znacznie tańszy. Za ok 250zł dostaniesz pod niego płytę z aub3 i sata3. Pod FX-4100 w okolicach 200zł dostaniesz płytę na 760G & SB710 czyli chipsety z minionej epoki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawilt2 Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 a czy na a 631 będą mi chodziły gry z np.2015 roku? oglonie chodzi mi o to czy ten procesor jest wydajny i na dłuższy czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 a czy na a 631 będą mi chodziły gry z np.2015 rokuMoja magiczna kula mówi, że fusy przekazały iż baba wanga stwierdziła jakoby może tak może nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawilt2 Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 http://www.morele.net/inventory/info/kaaqIo/ jak da radę prosze o płytę głowną do tego zestawu i jeszcze jakis dobry dysk twardy i pytanko czy ten procesor uciagnie Batka 3 chętnie wstąpie w szeregi PurePC Klanu:) QrVicH chodziło mi o to czy ten procek starczy na dłużej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 (edytowane) http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-a75-pro4-m-422621/ Ze złącz monitorowych nie skorzystasz oczywiście przy Athlonie x4 631. Ila masz kasy na dysk, jaka pojemność cię interesuje. Edytowane 15 Lutego 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dawilt2 Opublikowano 15 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2012 (edytowane) 1200/1250 a nie da się znaleść tańszej płyty? I powtarzam pytanie w sprawie gier Edytowane 15 Lutego 2012 przez dawilt2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...