kokoko Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 Czy warto kupić Icemata ? Czy to najlepsza twarda podkładka ? czy może lepiej kupić Razer Scarab lub Razer Ironclad ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 Nie wiem, jak Scarab albo Ironclad, ale miałem Destructor i niestety się wytarł w ciągu roku. Przy krawędziach myszka nadal się ślizgała jak po maśle, ale w środku podkładki zaczęła stawiać opór. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 icemat jest niezniszczalny (mam 2nd z ~7 lat jak nowy), wada to trzeba go często wycierać z kurzu, minimalny kurz i już jest to odczuwalne (oraz słyszalne) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokoko Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2012 icemat jest niezniszczalny (mam 2nd z ~7 lat jak nowy), wada to trzeba go często wycierać z kurzu, minimalny kurz i już jest to odczuwalne (oraz słyszalne) a czy na icemacie skrapla się pot ? Bo czytałem, że do Ironclada i innych aluminiowych myszka się przykleja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 skrapla się, ale nic się nie przykleja to jest szkło, nie plastik czy guma, do których właśnie coś może się kleić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokoko Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 skrapla się, ale nic się nie przykleja to jest szkło, nie plastik czy guma, do których właśnie coś może się kleić a nie wiesz gdzie można kupić icemata 2nd taniej ? Na allegro jest ale tylko w kolorze zielonym, niebieskim, fioletowym, a ja potrzebuję najlepiej w czarnym, choć szary i biały tez może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 icemat był kiedyś, reedycja to steelseries experience I-2, powinno być w sklepach, tylko zdecydowanie drożej niż stary icemat z allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokoko Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 (edytowane) icemat był kiedyś, reedycja to steelseries experience I-2, powinno być w sklepach, tylko zdecydowanie drożej niż stary icemat z allegro Mam pytanie - PODKŁADKA POD MYSZKĘ SZKŁO MROŻONE ICEMAT PROFESIONALNA DO GIER TANIO ODDAM 40 zł Łódź • Ogłoszenia Tablica.pl - warto ? Boje się, ze to może być oszust. Icemat za 40 zł. a z wysyłką będzie pewnie 60 zł. Jestem w tym zielony. Jaki sposób odbioru wysyłki jest najbezpieczniejszy ? Edytowane 18 Lutego 2012 przez kokoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Taka cena jest możliwa, na allegro chodzą po 30-40zł Icematy 2nd. Są już nie produkowane w tej formie, stąd cena zapewne (to identyczne podkładki jak experience I-2, tylko mają logo icemat). icemat - Archiwum Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokoko Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 (edytowane) Taka cena jest możliwa, na allegro chodzą po 30-40zł Icematy 2nd. Są już nie produkowane w tej formie, stąd cena zapewne (to identyczne podkładki jak experience I-2, tylko mają logo icemat). icemat - Archiwum Allegro Wybacz, że nękam ale ta osoba mi odpisała: ,,podkładka nie była uzywana jest w dobrym stanie, moze byc kurier , moze byc przesyłka pocztowa przesyłak pocztowa pobraniowa do 1 kg to koszt 13zł a kurier w zleznosci od firmy. decyzja nazezy do Pana." Co wybrać ? Edytowane 18 Lutego 2012 przez kokoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Zazwyczaj nie ma się co bawić w pobranie, bo kosztuje więcej niż przedpłata. Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie oszuka cię na 40zł.. pobranie ma sens jeżeli kupujesz coś drogiego i masz możliwość otwarcia paczki w obecności kuriera w celu sprawdzenia stanu przesyłki. Przykład, to np. kupując lustro, sprawdzasz czy nie uległo uszkodzeniu, jakiś delikatny w transporcie towar. Poczta czy kurier, nie ma większego znaczenia, jest po sezonie świątecznym, nie powinno być przestojów. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokoko Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 (edytowane) Zazwyczaj nie ma się co bawić w pobranie, bo kosztuje więcej niż przedpłata. Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie oszuka cię na 40zł.. pobranie ma sens jeżeli kupujesz coś drogiego i masz możliwość otwarcia paczki w obecności kuriera w celu sprawdzenia stanu przesyłki. Przykład, to np. kupując lustro, sprawdzasz czy nie uległo uszkodzeniu, jakiś delikatny w transporcie towar. Poczta czy kurier, nie ma większego znaczenia, jest po sezonie świątecznym, nie powinno być przestojów. Aha dzięki, nie chcę łamać zasad obowiązujących na forum pure pc, ale nie wiem jak to inaczej wyjaśnić: Poniżej fragment artykułu z forum pclab.pl pt. ,,jak nie dać się oszukać" c) Płatność przy odbiorze paczki - niestety nazbyt gloryfikowana przez brać forumową. Dlaczego ? Paczka pobraniowa nie daje nam ŻADNEGO zabezpieczenia. Chociaż nie... daje nam tyle, że COŚ dostaliśmy a sprzedający wykosztował się na przesyłkę. Jednak jakby nie patrzeć to system przypomina transakcję poprzez przelew - najpierw płacimy a później odbieramy. Oczywiście istnieje możliwość odpakowania przy kurierze (w standardzie) lub listonoszu (opcja dodatkowa) jednak jeżeli paczkę odpakujemy to musimy ją przyjąć i bo ma to na celu stwierdzenie uszkodzeń powstałych w transporcie a nie weryfikację uczciwości sprzedawcy. Dlatego też kuriera/listonosza nie obchodzi czy jest tam sprzęt czy najdroższy ziemniak jakiego kiedyś widział.Jedyny plus mógłby być taki, że mamy świadka (ale to chyba tylko jak wyrazi dobrą wolę ku temu) f) Przedpłata - zjawisko to polega głównie na tym, że sprzedający twierdzi, że wyśle przedmiot za pobraniem jak dostanie pieniądze aby opłacić przesyłkę. Nie wiem co kieruje człowiekiem który się na to zgadza bo jest to 99% próba wyłudzenia. System z punktu widzenia oszusta słuszny - nikt za 10-20zł nie będzie się wybierał na komendę a jak w ten sposób "wyroluje" się kilka osób to nawet można sobie nieźle dorobić. Czyli najlepiej jest tak - zgadzam się na transakcję, on wysyła, przychodzi listonosz z paczką i płacę mu 40 zł. + to co za przesyłke, czyli chyba ok 13 zł. bo tyle jest za 1 kg, no bo chyba icemat nie waży więcej ? No i to wszystko, tak ? No bo boję się przedpłaty. Mam mu wysłać na konto bankowe ? Edytowane 19 Lutego 2012 przez kokoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 (edytowane) Po to jest serwis allegro lub ebay, i system komentarzy. Za jakieś grosze, nikt nie będzie ryzykował negatywnego komentarza, stąd dominująca większość aukcji oparta jest na przedpłacie (taniej i prościej). Zabezpieczeniem jest w tym wypadku fakt że kupujesz "przez allgro/inny serwis" i jeżeli sprzedawca ma konto z większą ilością pozytywnych transakcji. Podobnie to działa kupując przez forum dział sprzedam, zaufani użytkownicy, mający rozbudowane konto raczej nie oszukają, bo dostaliby bana (nie opłaca im się to). Oszukanym można zostać dogadując się przez email, lub znajdując aukcję na allegro i "dogadując" się ze sprzedawcą, że sprzeda nam taniej, ale poza serwisem (zamyka aukcje tak jakby nikt nie kupił przedmiotu). Oszczędza wtedy na prowizji od sprzedaży, ale już klient w razie nie otrzymania towaru nie ma dowodu że transakcja miała miejsce, w postaci bazy danych serwisu aukcyjnego. Podsumowując, nie ma znaczenia czy przedpłata czy pobranie, zazwyczaj pobranie jest kilka złotych droższe. Samo w sobie to nie jest zabezpieczenie, tylko to że kupujesz poprzez serwis aukcyjny. Edytowane 19 Lutego 2012 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokoko Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 (edytowane) Aha, ja zrobiłem tak, że dałem ofertę na pclab kupię icemata 2nd, odpisał mi koleś i kazałem mu zrobić zdjęcie icemata z kartką z napisem ,,indyk" by wiedzieć, że ma te podkładkę, a zdjęcie nie jest skopiowane z neta. Tu jest to zdjęcie - http://desmond.imageshack.us/Himg41/scaled.php?server=41&filename=dsc00030vqy.jpg&res=medium Napisał mi że mi sprzeda za 30 zł. a koszt wysyłki pokryje on. Problem jest tylko taki, że nie ma ślizgaczy do tej podkładki, ale chyba bez nich jest lepiej ? Mój Logitech G700 ma teflonowe. Z tamtego poprzedniego ogłoszenia zrezygnowałem, bo tamta osoba oferowała za 40 zł. Jestem skłonny kupić, co radzisz ? Edytowane 19 Lutego 2012 przez kokoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Ślzizgacze trzeba kupić dodatkowo, jeżeli mysz nie ma dobrych. Logitechy nowsze mają dobre ślizgacze pod icemata, o ile nie zużyłeś ich wcześniej, np pracując bez podkładki. U mnie na g9x są ślizgacze firmowe, już z 2 lata na icemacie, nie ma śladu zużycia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokoko Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Ślzizgacze trzeba kupić dodatkowo, jeżeli mysz nie ma dobrych. Logitechy nowsze mają dobre ślizgacze pod icemata, o ile nie zużyłeś ich wcześniej, np pracując bez podkładki. U mnie na g9x są ślizgacze firmowe, już z 2 lata na icemacie, nie ma śladu zużycia. Nie, najpierw G700 używałem na Steelseries QCk mini, a teraz na Razer Ironclad. Wyglądają bardzo dobrze. Proponujesz brać od tego gościa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...