kulfi82 Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 (edytowane) Ze względów oczywistych rzecz się tyczy jedynie Panów.. Definitywnie postanowiłem pozybyć się bolesnego i kosztownego rytuału golenia maszynkami typu dżilet fjiużon itp.. Z tej okazji chciałbym zanabyć maszynkę elektyczną do golenia zarostu umożliwiającą utrzymanie długości włosa nie mniejszą niż 1mm. Zarost mam stosunkowo twarty, golę się raz w tygodniu. Na oku mam produkt firmy Brown: NOWOŚĆ Golarka BRAUN CuzZer5 FACE cruzer (2112943111) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Czy ktoś mógłby mi doradzić coś w tej kwesti najlepiej z własnego doświadczenia i najlepiej ktoś z twardym zarostem. Oczywiście osobą, które zamiast brody mają kurzy puch zazwyczaj wystarczy maszynka za 50 zł firmy "krzak". Mój zarost jest naprawdę twardy.. produkty Gilleta poddają się przy najwyżej przy trzecim goleniu ;( Edytowane 18 Lutego 2012 przez kulfi82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 fajny avatar taki emomodny... 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Każda "kosiarka" (do twarzowych, do włosów głownych) bez tych fikuśnych nakładek (czyli gołe ostrza) sprosta Twoim wymaganiom, IMO ofkoz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 (edytowane) Golarka Braun 340 Series 3 - Ceneo.pl Polecam, sam mam zarost lekko mówiąc średnio obfity, codziennie przyrasta na jakiś 1-2mm. Posiadam właśnie ten model, to mój drugi braun z folią tnącą i dwoma nożykami - jak dla mnie rewelacja, zero podrażnień przy goleniu na sucho, a skórę mam skłonną do wyprysków itp 8O Skuteczność bardzo dobra, testowałem na sobie też philipsa z trzema "spodkami" i znacznie gorzej się sprawdzała. Edytowane 17 Lutego 2012 przez QrVicH 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfi82 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 @QrVicH - z ciekawości zapytam co się stało z pierwszym ? Ja również testowałem na sobie maszynkę filipsa, ale nie dała rady z moją trzciną. Jestem praktycznie zdecydowany na tego browna, nie chiałbym tylko wtopić kasy jak się okaże, że nie daje rady mojej brodzie. Czas pokaże, jak coś to wystawie na allegro jako używaną... 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 http://www.youtube.com/watch?v=5ADaRIqy0Dc&feature=player_embedded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfi82 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 24 miesiące ?? Po taki czasie u mnie by została już tylko rączka z maszynki 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 @QrVicH - z ciekawości zapytam co się stało z pierwszym ? Ja również testowałem na sobie maszynkę filipsa, ale nie dała rady z moją trzciną. Jestem praktycznie zdecydowany na tego browna, nie chiałbym tylko wtopić kasy jak się okaże, że nie daje rady mojej brodzie. Czas pokaże, jak coś to wystawie na allegro jako używaną... 8O Pierwszy miałem przez 6 lat 8O Uznałem, że zamiast zmieniać folię tnącą i nożyki za 90zł, lepiej kupić coś nowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2012 Aaa bo ja przeczytałem, że potrzebujesz golarki do GOLENIA zarostu 1mm, a nie utrzymania takowego 8O Wobec tego Cruzer faktycznie powinien spełnić Twoje oczekiwania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Mały odkop... Kup normalną maszynkę do włosów (jak tam pc_max radzi "głównych") i będzie po sprawie. Sam jadę taką i jestem zadowolony. Plusy to niska cena (w porównaniu do dedykowanych) i brak jakichkolwiek podrażnień. Dla niektórych minusem może być jednodniowy zarost zaraz po czynności golenia 8O pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jitro Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 A propos korzystania z golarek do włosów na głowie... Posiadam taką maszynkę filmy znanej na literę P-s W instrukcji pisze, że nie wolno nią golić włosów brody, wiec taka chyba nie może być do brody bo się stępi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2013 nie mozna strzyc brody, bo ta firma ma tez golarki, ktore same sie nie sprzedadza... 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KPiN Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2014 http://www.amazon.co.uk/BaByliss-Men-7107U-Precision-Trimmer/dp/B005CNVFHC/ref=sr_1_4?s=drugstore&ie=UTF8&qid=1407990723&sr=1-4 http://www.amazon.co.uk/Wahl-9916-1117-Groomsman-Rechargeable-Moustache/dp/B00014TDLM/ref=sr_1_2?s=drugstore&ie=UTF8&qid=1407990723&sr=1-2 http://www.amazon.co.uk/Remington-MB4010-Horizon-Beard-Trimmer/dp/B007P6FTJO/ref=sr_1_15?s=drugstore&ie=UTF8&qid=1407990723&sr=1-15 Która? Nie zależy mi na żadnych bajerach, raz w tygodniu ma ostrzyc głowę i facjatę na tarkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...