Fanatik Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Witam, posiadam płytę główną Gigabyte M52L-S3P w rev 1.0 z biosem w wersji F4. Mam obecnie Athlona 5600+ i kartę Radeon 6670 1 GB, grywam w rozdziałce 1366x768. Większość gier chodzi nieźle (high/medium), ale wiem że procesor jest w tym momencie wąskim gardłem, zresztą 4 rdzenie to już norma w grach od dawna. Najmocniejszy kompatybilny procesor pod moją płytę główną to Phenom II X4 945 95W, ale problemem jest to, że już nie jest produkowany/sprzedawany. Czy zna ktoś jakieś miejsca w sieci gdzie mógłbym jakimś cudem dostać nową sztukę? Nie mogę w tym momencie zmienić płyty głównej, mam tylko 500 zł na procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 18 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2012 Nie to że Cię namawiam;) ale lepiej by było jakbyś sprzedał swoje graty, dołożył do tych 500zł i kupił mobo+ proc+ ram. Za tą kasę może być już coś o wiele wydajniejszego na s.1155 lub FM1. Druga opcja,to może warto poszukać jakiejś używki x3, to też da już dużego kopa w porównaniu do dotychczasowego procka. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...