hrd_p Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 Witam! Mam problem z moją nową kartą graficzną HD5450. Otóż gdy zainstaluję ją w jednym z moich portów PCI-E komputer nie reaguje na polecenie uruchomienia go. Nawet BIOS nie wydaje żadnego dźwięku, a gdy ją wypnę komputer normalnie się uruchamia. Inne karty graficzne działają normalnie, jedynie ta przyprawia mnie o ból głowy. Ciekawostką jest to, że na komputerze mojego przyjaciela flerna karta działa bez zarzutów. Nie wiem co począć. Z góry dziękuję za zainteresowanie moim problemem. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 Zanim cokolwiek napiszesz.. - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne 5. Staraj się opisać problem jasno i dokładnie podając: pełny opis konfiguracji komputera (marka i model zasilacza też jest ważna!) Stawiam, że mobo z PCI-E 1.0 nie chce wstać z kartą PCI-E 2.1. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrd_p Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 MoBo: ASUS P5GD1-FM PSU: Tacens Radics IV- 450W RAM: Samsung 1GB Procesor: Intel Celeron D 336, 2800 MHz (21 x 133) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 Karty HD5xxx miewały problemy ze wstaniem na płytach z PCI-E 1.0. Wielce prawdopodobne jest, że nie wstaje z tego powodu. Jeśli zależy ci na wsparciu flash'a czy videoHD to polecam zmianę na GF210. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...