Fudoshin Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Idzcie do kuchni i zobaczie co jest z tylu lodowki. Metrowa (u mnie przynajmniej) chlodnica o wg mnie bardzo duzej powierzchni oddawania ciepla. Czy cos takiego nie byloby idealne do WC? Przy takiej powierzchni nawet nie trzeba na to dawac wentylatorow pewnie. Co o takim rozwiazaniu sadzicie. Bo jak tak pomysle, to dosc czesto widuje sie wywalane w calosci lodowki, to moznaby skoczyc i odkrecic sobie taka kratke? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Myslałem nad tym. Narazie działam bez chłodnicy, a jest coraz cieplej więc zobaczymy 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Teoretycznie niezły pomysł.A jak rozwiązesz problem przepływu wody.Przy tak dużej chłodnicy prawdopodobnie jedna pompka (szczególnie 600 l/h) może sobie nie radzić z takim obiegiem.Jak byś miał 2 takie pompki może by i starczyło. Wg mnie raczej marny pomysł, bo jedna pompka kosztuje z 35 pln, a dobra nagrzewnica z wiatrakiem tyle samo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 tu nie chodzi o cene tylko o innowacyjna technologie ;)) a rozwiazanie bezwiatrakowe by mi bardzo pasowalo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRZYN Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 NO fajna taka chłodnica ale o ile wiem to ona ma bardzo cienkie wloty pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 tu nie chodzi o cene tylko o innowacyjna technologie ;)) a rozwiazanie bezwiatrakowe by mi bardzo pasowalo...Skoro tak tp rozwiązanie jest dobre :wink: Też bym tak chciał by cena nie odgrywała roli :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Gwoli wyjasnienia nie jest to zadna innowacja, bo widzialem (na zdjeciach of kors) ze na zachodzie ludzie stosuja to juz od jakiegos czasu. wiec idac w ich slady - u mnie w piwnicy jezy juz od miesiaca taka chlodnica (od starej zamrazarki) i czeka na wykorzystanie (co stanie sie w niedlugim czase ) :) tlko te rurki wlotowe sa troche za waskie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 20 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2002 Pomysl bardzo ciekawy tylko prawde mowiac taka chlodnica ma troche zamale wloty. Tomasir dlaczego uwazasz ze jedna pompka nie dala by sobie rady???? Przeciez wystarczy dac tylko pompke troche wyzej niz jest wylot z chlodnicy a juz woda bedzie sama plynac przez chodnice :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...