elomelo Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 Hej. Z tematu obudów wypadłem dawno temu (a może nawet nigdy w nim nie byłem ;) ). Chcę kupić obudowę - klasyczną. Pisząc klasyczną mam na myśli obudowy pokroju Antec Three Hundred, Fractal Design Core 3000 i Arc Midi oraz SilentiumPC Gladius 800. Anteca macałem i jest dla mnie zbyt fajansiarsko wykonany (jakiś taki blaszany i giętki), Fractal Core 3000 trochę lepiej ale ogólne odczucia podobne. SilentiumPC Gladius 800 nie dotykałem ale rewelki za tą kasę nie spodziewam się (poza tym opinie z forum o cienkich blachach). Pozostaje Fractal Design Arc Midi - rzeczywiście tak dobrze wykonana obudowa? Warto zapłacić te ~400zł? Troche mnie boli tylko jedno USB3.0 na froncie (zastanawiałem się na podmianką gniazda z 2.0 na 3.0, trochę lutowania i powinno dać radę?). Jeśli nie Arc Midi to co? Nie lubię drzwiczek i obudowy z nimi *raczej* odpadają. Są jakieś sensowne alternatywy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2012 (edytowane) Ciężko o bardziej klasyczną: Sklep www.Yooki.pl Obudowa Midi Tower Lian Li PC-8NB - czarna Masz oldschoolowo zasilacz na górze, cała aluminiowa, jakością zmiata wszystkie które wymieniłeś. Bardzo ładna obudowa. poglądowo jakiś build w wersji WX (czarna + okno) http-~~-//www.youtube.com/watch?v=2t_lUeJYxAA Edytowane 21 Lutego 2012 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 (edytowane) Całkiem nieźle się prezentuje ale z tą klasycznością to chodziło mi raczej o wygląd (taki prosty klocek, czym mniej rzeczy na froncie [poza usb i włącznikami] tym lepiej [brak flopa to plus]) a zasilacz u góry trochę mi nie leży ;) Ale ogólnie muszę zerknąć w ofertę Lian Li (trochę kojarzy mi się z chińszczyzną?). A no i bez okien, bo to tragedia dla mnie ;) Wypatrzyłem sobie taką: https://yooki.pl/obudowa-midi-tower-lian-li-pc-a06fb-czarna-p227344.html ale ta klapka u góry to masakra ;) no i nie malowany środek tylko goła blacha :| Edytowane 22 Lutego 2012 przez elomelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Zasilacz na górze to dobre rozwiązanie, jest ładnie zamaskowany i oddzielony od reszty podzespołów. Wersja 8N nie ma okna. Podobne proste obudowy to model PC-7F i PC-60F. Ta A06F nie za bardzo, ma zasilacz montowany nad socketem procesora jak się dobrze przyjrzysz. Ogranicza znacząco typu coolerów jakie można zastosować. Są jeszcze modele z drzwiczkami, wtedy masz płaski prosty panel bez niczego, tylko akurat są one droższe niż 400zł. Lian li to taiwan, najlepszej jakości obudowy na rynku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...