save87 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Witam Zwracam się z prośbą do was forumowicze o pomoc w podłączeniu dysku SSD Problem tkwi w tym że zainstalowałem dysk w obudowie laptopa DELL PRECISION M6600, nastęnie odpalam laptopa i everest go widzi, bios również lecz dysk nie pokazuje się po otworzeniu "my comp". W biosie sata jest skonfigurowany do trybu AHCI W czym tkwi problem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 A sformatowales go? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
save87 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 A sformatowales go? Faktycznie to pewnie będzie powód, tylko teraz pytanie jak go sformatować jeżeli w opcjach w menedżeże urządzeń nie ma opcji "formatuj". Czy musze zainstalować jakieś oprogramowanie typu "partition magic" aby to uczynić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 (edytowane) Zakładam, że masz angielskiego Windowsa. Control Panel >> Administrative Tools >> Computer Managment >> Storage >> Disk Management Tam powinieneś znaleźć swój dysk na którym musisz stworzyć partycję i nadać jej literę dysku. (kliknięcie PPM na dysk i wybór odpowiedniej opcji). Edytowane 22 Lutego 2012 przez Ponury Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
save87 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Zakładam, że masz angielskiego Windowsa. Control Panel >> Administrative Tools >> Computer Managment >> Storage >> Disk Management Tam powinieneś znaleźć swój dysk na którym musisz stworzyć partycję i nadać jej literę dysku. (kliknięcie PPM na dysk i wybór odpowiedniej opcji). Nie, mam PL Windowsa, dzięki za pomoc utworzyłem partycje, sformatowałem i za pare minut zabieram się za instalacje na nim Windowsa, już jestem ciekaw czy różnica chcciażby w uruchamianiu systemu będzie widoczna gołym okiem. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...