save87 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 (edytowane) Posiadam laptopa takiego jak w temacie, miałem zainstalowane w nim 2X4GB SODIMM DDR3 1333Mhz, dziś dokupiłem kolejne 2x4gb tych samych kości po włożeniu ich do środka komputer się odpala lecz na wyświetlaczu nic się nie wyświetla. Zamieniłem kości slotam te nowe włożyłem na miejsce tych starych i komputer normalnie odpalił więc wykluczyłem że nowe kości są wadliwe. Prosze mi powiedzieć jaka może być przyczyna tego że komputer nie działa po włożeniu całych 16gb? Czy chodzi tutaj może o jakieś ustawienie w BIOSie? Teraz odkryłem jeszcze jeden mankament a mianowicie system startuje normalnie tylko z gniazd pod tylną pokrywą czyli sloty A i B, jeżeli włoże chociaż jedną kość do slotow ukrytych pod klawiaturą odpowiednio C i D to komputer startuje lecz nic się nie wyświetla na LCD... Problem rozwiązany, temat do zamknięcia Edytowane 23 Lutego 2012 przez save87 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...