Lordofthesoul Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Co będzie lepszym rozwiązaniem? mam GeForce with CUDA GTX 560Ti EVGA 1GB Super OC model: 01G-P3-1563-KR, i zastanawiam sie co na nią wsadzić.... Wersja 1: Kupuje Fullcover Wersja 2: Kupuje ramkę montażową i radiatorki i przekładam mojego EK-VGA Supreme HF który aktualnie pracuje na 9800GTX+ pytanie: Czy radiatorki wystarczą żeby schłodzić pamięci i sekcję zasilania tej 560Ti? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 W zupełności wystarczą. Na pewno fullcover jest lepszym rozwiązaniem, jeżeli chodzi o uzyskane temperatury, ale jak już masz blok i możesz go użyć, to na pewno taniej wyjdzie, jak to zrobisz. Używane bloki nie tak łatwo sprzedać, a tym bardziej w dobrej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Nie możesz tak zrobić, że część firmowego chłodzenia zostanie na karcie? Bo da się tak z niektórymi modelami, bodaj z 570/580, niektóre bloki pasują, i wszystkie pamięci, układy zasilania, pozostają w kontakcie z termalpadami i firmową "blaszką", która w praktyce chłodzi nawet lepiej niż doklejane na każdy element miniaturowe radiatorki. Powinno działać dobrze, sprawność takiego chłodzenia powiększa to, że całość nie jest podgrzewana przez rdzeń, jak w normalnym coolerze, dlatego wytrzymuje bez nawiewu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Nie możesz tak zrobić, że część firmowego chłodzenia zostanie na karcie? Bo da się tak z niektórymi modelami, bodaj z 570/580, niektóre bloki pasują, i wszystkie pamięci, układy zasilania, pozostają w kontakcie z termalpadami i firmową "blaszką", która w praktyce chłodzi nawet lepiej niż doklejane na każdy element miniaturowe radiatorki. Powinno działać dobrze, sprawność takiego chłodzenia powiększa to, że całość nie jest podgrzewana przez rdzeń, jak w normalnym coolerze, dlatego wytrzymuje bez nawiewu. Mamy tak z kumplem nas gtx 470. Fabryczny radiator i turbinka zostały, wyleciała tylko osłonka i chłodzenei z z hp. Kumpel musiał tylko spiłować rogi w bloku bo mu haczyło , u mnie z cube pro nie było problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordofthesoul Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Coś sie postaram wymyśleć, a jak nie do bedą radiatorki osobne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordofthesoul Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 (edytowane) Wymieniłem tą EVGA na Asusa GeForce 560Ti DirectCU II TOP z racji przebudowanej sekcji zasilania, z własnym radiatorem. Przykleiłem radiatory na pamięci i założyłem blok na GPU. EK-VGA Supreme HF + zestaw easy mount. Rdzeń w idlu ma 25-26 stopni. w stresie nie przekroczył 40 stopni. Działa pięknie ;] Edytowane 2 Marca 2012 przez Lordofthesoul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...