Skocz do zawartości
Damta6

Karta grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, natchnął mnie wspaniały pomysł, by do mojego komputera dokupić trochę ramu oraz ludzki zasilacz i kartę graficzną. Mam problemy z doborem dwóch ostatnich a w szczególności karty. Obecnie mój komputer wyposażony jest w:

Płyta: Gigabyte ga g31m s2l

Procesor: Intel Pentium E2160

Ram: 1GB DDR2

Zasilacz: Tracer [koniecznie chcę go wymienić]

Kwota za te 3 podzespoły jaką jestem w stanie dać to +/- 420, jestem otwarty na propozycje jaki ram dokupić, jaką ilość oraz zasilacz jaki i o jakiej mocy, również jeśli zajdzie taka potrzeba jestem otwarty na propozycję zmiany OS [obecnie XP x32 SP3]. Jednak najbardziej zależy mi na doborze grafiki. Chcę aby można było pograć komfortowo [niekoniecznie full detale] w gry t.j. League of Legends, DOTA2, Lineage 2.

PS. Jeśli zły dział to proszę uprzejmie o przeniesienie i nie karanie od razu.

Edytowane przez Damta6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gpu z nowych HD6670 (~250zł), z używanych do 100zł GF8800GS/8800GT, do 200zł HD4850 i nic lepszego nie ma sensu ładować w ten komp,

wszystkie te karty będą ograniczane przez procesor (nawet podkręcony do 3GHz),

ramu minimum 1GB dokupić (~50zł) a lepiej od razu 1x2GB (~100zł) Mój odnośnik

zasilacz fortron 350W wystarczy polecam ten i u tego sprzedawcy Mój odnośnik

oczywiście warto pomyśleć nad sprzedaniem wszystkiego i przesiadce na np. G530 + H61 + 4GB ddr3 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez zmiany procka max. to 9600GSO 384MB/768MB ( Unikaj wersji 256MB/512MB/1GB ) lub HD4670/HD5670 .

Po zmianie procka na np. E5200 za 100 zł , możesz brać Vertex3D HD4850 1GB DDR5 za ~ 270 zł z morele.net i do tego Fortron HLN 400W za ~ 100 zł z allegro .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak reyden pisze - ale zamiast E5200 zapolowałbym na E6750 (prawdziwy c2d z 4mb cache)

lub zastanowiłbym się nad zmianą...

http://www.morele.net/inventory/info/Ccxrjk/

i masz w pełni działający komp, po sprzedaży swoich części (~200zł) pomyśleć o lepszym zasilaczu i gpu z ewentualną dopłatą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wypadku tego to jaka grafika i zasilacz te z Twojego poprzedniego postu mogą być?

z racji tego, że G530 jest mało prądożerny można spokojnie brać HD4850 i fortron 350W

edit: lub oczywiście tańsze gpu z poprzednich postów (gf9600gso/8800gs/8800gt)

tu troche info o G530

Edytowane przez pierwszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi