Skocz do zawartości
000loki

Laptop do ~2800zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

szukam lapka do około 2800zł. Nie mówie, że jak będzie 3000 to odpada, ale wolałbym, żeby było bliżej 2500 niż 3000 ;) No chyba że sprawi to wielką różnicę wtedy jestem w stanie dołożyć bez problemu.

Podobają mi się Dell'e. Jednak nie wiem czy to tylko tak mi się wydaje, że to teraz najlepsza marka jeżeli chodzi o lapki.

Nie chce systemu.

- Procek musi byc i5. Ram 4 lub 8.

Grafika jakby się dało też jakaś znośna ;)

15 cali minimum, bateria mocna.

Ogólnie będe go wykorzystywał na uczelni (programowanie, bazy danych) gry ewentualnie w wolnej chwili, bo ogolnie to gram na stacjonarce.

No i tak sie zastanawiam, czy potrzebuje do tego aż takiego sprzętu ? Jeśli nie, to wybijcie mi to z głowy proszę ;)

w chwili obecnej jestem najbliżej kupna tego ->

http://www.x-kom.pl/p/76619-notebook-laptop-15,6-dell-vostro-3550-i5-2430m-4gb-500-hd6630-srebr.html

pozdro

Edytowane przez 000loki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze jest sens wziac i7 kosztem grafiki ?

Wlasnie sie zastanawiam o ile bardziej bedzie pradozerne to to z 4 rdzeniami? Hm.

np takie cos INSPIRON

lub Samsung1

i

SAMSUNG2

tylko teraz kwestia jakosci i ewentualnego serwisu Samsunga. Wszystko z nimi gra ?

Edytowane przez 000loki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z i7 wkleiłem Ci Asusa wyżej.

Inspiriona nie bierz, z i7 to już w ogóle. On nawet z i3 jest głośny i się grzeje. Dodatkowo słabe materiały (wykonanie).

Z samsunga RC530 to biedny brat RF511 (gorsze materiały), ale jak najbardziej Samsunga można polecić - dobry sprzęt, niska awaryjność, dobry serwis.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli ten 2 samusng RF511 jest ok ?

Asus jak z wykonaniem ? bo jakos sie ich boje..

serwis daje rade ?

bo teraz rozpatruje albo Samsunga z 2 linku, albo tego Asusa, ktorego podrzuciles ;)

no i martwi mnie te 500zl roznicy pomiedzy Asusem, a Samsungiem, z tymi samymi bebechami.

Różnica w pamięci kart graficznych to błąd x komu ? W ogole przy tej karcie jest możliwe odczucie tej pamięci ? Bo wyglada mi to tylko na cyferki.

ASUS ? ;)

Asus bez OS

mam powoli dylemat tylko natury brac 500gb i windoze, czy 750 i bez. ;)

Edytowane przez 000loki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi