PogromcaSS Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Witam. Postanowiłem kupić nowy dysk bo mój 7-letni złom słabo wypada przy nowej jednostce. Potrzebuje dysku 1 tb który nadawał by się na dysk systemowy i nie było awaryjny. Czy warto wybrać 32mb czy 64mb cache. Suma jaka dysponuje to około 350-380zł oraz proszę o podpowiedz w wyborze. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ationx Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Nie za tą kasę. Za takie pieniądze 1TB to tylko zieleniak a to na system to się za bardzo nie nada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Jak potrzebujesz czegoś głównie na system to pomyślałbym raczej za SSD z te pieniądze spokojnie kupisz 64GB Cruciala lub Samsunga, a i różnice na plus w wydajności też odczujesz. Dyski HDD jak wiesz lub nie jakiś czas temu sporo podrożały i jeżeli nie potrzebujesz więcej pojemności to radziłbym narazie odpuścić zakup HDD. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PogromcaSS Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 (edytowane) A jakiś dobry HDD 500gb? Dysku potrzebuje na system oraz gry itp. Pozdrawiam! Edytowane 24 Lutego 2012 przez PogromcaSS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Może być np. ten WD: http://www.morele.net/dysk-western-digital-caviar-blue-3-5-500gb-sata-iii-7200rpm-wd5000aakx-353686/ Na system jednak lepiej byłoby kupić SSD, znacznie szybszy (i cichszy). Minusem jest tylko wysoka cena za 1GB w porównaniu do HDD. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PogromcaSS Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2012 A czy znalazł by się jakiś dysk SSD około 400zł, ale o pojemności 120gb? Potrzebuje miejsce dlatego mi na tym zależny. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PogromcaSS Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 Buszując po forum znalazłem ten dysk: Dysk Seagate Barracuda ST1000DM003 (3.5", 1TB, 64MB, SATA/600) - Dyski twarde - Sklep internetowy Agito.pl Czy warto go kupować, czy nadaje się jako dysk na system, gry i czy jest awaryjny? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PogromcaSS Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 Witam! Krótka pika, czy warto kupić ten dysk? Dysk Seagate Barracuda ST1000DM003 (3.5", 1TB, 64MB, SATA/600) - Dyski twarde - Sklep internetowy Agito.pl Dysk będzie używany jako dysk na system/gry.. itp! Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 Test dysku Seagate Barracuda ST1000DM003 1000 GB - Dyski Twarde - CDRinfo.pl może być, prędkości na poziomie mojego samsunga F3 - również jednotależowiec. Nie wiem jak tutaj z jakością nowych 1TB krążków, ale pewnie do bani, gwarancja 1rok nie napawa optymizmem :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 Test dysku Seagate Barracuda ST1000DM003 1000 GB - Dyski Twarde - CDRinfo.pl może być, prędkości na poziomie mojego samsunga F3 - również jednotależowiec. Nie wiem jak tutaj z jakością nowych 1TB krążków, ale pewnie do bani, gwarancja 1rok nie napawa optymizmem :> Samsung F3 nie jest tak szybki. Więc o "takim samym poziomie" nie ma mowy. Zmienię zdanie jak wkleisz pomiar swojego F3 (choćby HDTach), który ma średni transfer z całej powierzchni na poziomie ponad 150 MB/s. ;) Bólem jest tylko ta roczna gwarancja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 (edytowane) No wydajnościowo z F3 bez porównania. Jednak odkąd wprowadzono krótszą gwarancje i kampanie pt "Kupuj częściej dyski", aż strach cokolwiek kupić... osobiście po seriach 7200.11/12 Seagate-a się szczególnie boje. Jednakowoż jeżeli autor faktycznie potrzebuje pojemnego i szybkiego dysku myślę że najlepsza opcja. Alternatywa WD o podobnych parametrach jest wolniejsza, głośniejsza i droższa...choć ma 3 lata gwarancji... Edytowane 28 Lutego 2012 przez Ancient Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 (edytowane) teraz link z cdrinfo nie dziala - ale z tego co pamiętam było tam MAX 150MB/s , min 90MB/s - i tak to wygląda na 1tależowym F3. Jeżeli ma 150MB średniego to ofc jest szybszy :) ale to i tak marna pociecha - za mojego Samsunga F3 1TB z gwarancji dostałem seagate 7200.11 ... Nie moge o nim powiedzeć dobrego słowa - pozatym że jest cichy i chlodny ;) Edytowane 29 Lutego 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 (edytowane) Samsung F3 - (Temp 29*C) Seagate 7200.12 (jeszcze Sata II) (Temp 28*C) Edytowane 29 Lutego 2012 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 ... i Seagate DM: ... pozamiatane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...