Haniel Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 (edytowane) Witam. Bardzo proszę o pomoc. Mam windows 7 orginalnego, nową kartę sieciową pod usb 2.0 Bardzo żadko w centrum udostępniania widnieje moja sieć, a gdy już jest i próbuję się połączyć nie udaje się to, pisze że nie można połączyć lub błędny klucz. Klucz jest na 100% poprawny, karta również sprawna, gdyż miałem inną, występował ten sam problem i zamieniłem w sklepie szybko na jeszcze lepszą. Ogólnie chodzi o to, że system razem z kartą bardzo żadko wykrywa moją sieć a jak już, to nie można się połączyć. Niestety, gdy podłączam kartę zawsze na stałe widzi tylko jedną sieć sąsiada, gdy na 2 laptopach widzi więcej sieci. Sterowniki do karty reinstalowałem, jednak i tak były orginalne z płyty. Router od upc, jest tuż obok za ścianą w drugim pokoju, ale i tak to nie powinno mieć wpływu, gdyż mój pc widzi zaledwie jedną sieć karta to natec 802.IIN A TERAZ..... RATUNKUUUU !!! :) Edytowane 28 Lutego 2012 przez Haniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2012 Z jakich zabezpieczeń korzysta twoja sieć bezprzewodowa? Nie masz przypadkiem włączonego filtrowania MAC? W ustawieniach karty powinna być opcja jakie standardy powinna obsługiwać karta, domyślnie zapewne ustawiona na auto, spróbuj ustawić na 802.11g(chyba, że router obsługuje inną) Spróbuj też dla testów przenieść router jak najbliżej komputera i zobacz czy wtedy się połączy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haniel Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 (edytowane) a jak sprawdzić to "filtrowanie mac" ? moze ustawic cos w konfiguracji routera wireless zeby lepiej łapało ? Edytowane 29 Lutego 2012 przez Haniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2012 Filtrowanie sprawdzasz w ustawieniach sieci wifi w panelu konfiguracyjnym routera Menu Advanced>>Wireless Settings>>Setup Access List i sprawdź czy przy "Turn access control on" nie ma zaznaczenia. Z tego co wiem to w tym routerze nie można np. zwiększyć siły sygnału. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 sieciówka w stylu 'palca' usb ?? kompa stacjonrany ? przysuniety do ściany, zastawiony biurkiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...