Skocz do zawartości
qhash

Fullscreen na drugim monitorze

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dwa monitory podpięte do kompa oraz dwa DVRy z kamerami. Do DVRa można podłączać się przez WWW (Wtyczka active-x). Chciałem kamery z pierwszego wyświetlać na głównym monitorze, a z drugiego na tym na którym jest rozszerzony pulpit. Pierwszy zadziałał super - po wciśnięciu fullscreen mam kamery na pełnym ekranie. Problem mam z drugim monitorem - po ustawieniu okno IE na drugim monitorze,wciśnięciu fullscreen, kamery z drugiego DVRa lądują na głównym ekranie zamiast na drugim.

Czy da się to jakoś zmienić ? tak aby aplikacji rozszerzała się do fullscreen na drugim monitorze? BEST player np. potrafi się tak rozszerzać na fullscreen na tym ekranie na którym aktualnie się znajduje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy Cię dobrze rozumiem, ale w normalnie zdaje się tylko jeden monitor może wyświetlać obraz w overlay'u - co można obejść w opcjach sterownika graficznego (ati ma to dość rozbudowane), natomiast nie wiem, czy wogóle jest możliwe wyświetlanie obrazu z dwóch różnych aplikacji (albo dwóch różnych okien potomnych tej samej aplikacji) na dwóch ekranach, na obu w overlay'u. Baw się opcjami sterowników karty graficznej bardziej, niż aplikacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, czy Cię dobrze rozumiem, ale w normalnie zdaje się tylko jeden monitor może wyświetlać obraz w overlay'u - co można obejść w opcjach sterownika graficznego (ati ma to dość rozbudowane), natomiast nie wiem, czy wogóle jest możliwe wyświetlanie obrazu z dwóch różnych aplikacji (albo dwóch różnych okien potomnych tej samej aplikacji) na dwóch ekranach, na obu w overlay'u. Baw się opcjami sterowników karty graficznej bardziej, niż aplikacji.

OK, właśnie tego się obawiałem - że problem jest w konstrukcji sterownika/tego jak OS zarządza rozszerzonym pulpitem. Pamiętam natomiast, że mając podpięty do lapka projektor, mogłem wyświetlać na nim BESTplayera w trybie fullscreen, grać np. w Limbo na głównym. Jutro będę testować też aplikację zewnętrzne do zarządzania rozszerzonym pulpitem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ciekawe czy to by mogło pomóc.

Dijkstra, tam mam NVIDIA ION i atoma (asus ationt-5 deluxe), szukałem już w Panelu nVidia, w menadżerze urządzeń, ale jakoś nie mogę znaleźć opcji związanych z tym sterownikiem. Gdzie to by mogło być?

Mam też opcję zamienić tego Asusa na jakiegoś kompa miniITX z kartą low-profile - więc np. mogę tam wsadzić radeon 5450 z Eyfinity albo jakąś tanią kartę Quadro - zmiana musi nastąpić, bo przydałby się trzeci wyświetlacz. Co byście polecili? Może jest jakiś soft w quadro do odpalania aplikacji w okienku i ustawiania gdzie ma się wyświetlać? Chociaż boje się, że to nie pomoże. Myślałem już nad odpaleniem maszyny wirtualnej, przesunięciem jej na drugi ekran i tam zmaksymalizowanie - ale nie mam 2 monitorów obecnie u siebie i jeszcze nie wiem jak to sprawdzić. Może ta wbudowana maszyna w 7 dałaby radę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi