Foxu Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Witam wszystkich. Mam do was pytanie, a wiec aktualnie posiadam RAM ( patrz sygna ) teraz mam zamiar troszke zaiwestowac w RAM i dokupić 4 GB tak , aby bylo 8 :> Moje pytanie lepiej zakupic nowy lepszy RAM o taktowaniu 1600 lub jakis bardziej wydajny 1333 czy dokupic 2 kosci do tych które mam teraz? Udzielajac odpowiedzi podawajcie prosze ram, który jest dobry i godny polecenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Sam posiadam 8gb ramu i ten ram u mnie sie marnuje (www, gg. skype, filmy, muza, jakaś gierka czasem) ten ram nie jest w pełni wykorzystany. No chyba że ktoś używa wyspecjalizowanych programów które wchłoną każdą ilość pamięci to co innego. Fakt ddr3 w chwili obecnej tani jak barszcz. Ale na przyrost wydajność bym nie liczył po dodaniu kolejnych 4gb. Wiekszy/lepszy komfort pracy z pc odczułem po wymianie hdd na ssd :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2012 Ogólnie nie zyskasz żadnej różnicy zauważalnej po wymianie z 1333 na 1600. Sam zmieniałem jakiś czas temu ale z 2 na 4GB. Wg mnie albo czekasz i inwestujesz w coś innego np. dysk SSD, bo jeśli wymiana to na 2x4GB 1600. Mam takie przekonanie, że lepiej mieć 2 kości po 4GB niż takie rozdrobnienie, a w przyszłości ciężko będzie sprzedać tak małe pojemności, więc lepiej teraz jak jeszcze są w cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...