Rycho1971 Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Posiadam to cudo od miesiaca i nie powiem zebym byl zadowolony czy jest mozliwosc doprowadzenia jej do ludzi czy tylko ja sprzedac na gieldzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUST Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Miałem okazję złożyć kilka kompów na tej płycie. Niestety co do jakości to jest tak, że losowo trafiają się egzemplarze stabilne jak skała ( może taka bardziej wapienna ) a są takie, co to włożyć można najwyżej do szuflady. Pomijając niewielkie możliwości podkręcenia czegokolwiek na tej płycie ( w końcu też nie każdy musi ) głównym mankamentej tej płytki jest karta dźwiękowa. Na 10 egzemplarzy 4 mają tą kartę strzeloną na dzień dobry i nie wiem, czemu, ale nawet jej wyłączenie w BIOSie powoduje niebieskie ekraniki pod windowsem. Przekładając procek, pamięć i grafikę z Abita czy Shuttle wynik w 3d mark jest około 10-15% niższy, więc wydajnościowo też jest taka sobie. W niektórych egzemplarzach zauważyłem problemy ze wstawaniem BIOSu po włożeniu czegokolwiek nowego do PCI. Ogólnie płyta jest fajna jeżeli ma w niej być tylko grafika i ewentualnie dźwięk (dodatkowy) i ma służyć aplikacjom biurowym (zresztą do tego zdaje się była stworzona). Moim zdaniem lepiej zainwestować w jakąś inną płytę. To taka moja skromna opinia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Posiadam to cudo od miesiaca i nie powiem zebym byl zadowolony czy jest mozliwosc doprowadzenia jej do ludzi czy tylko ja sprzedac na gieldzie jedyną sensowną rzeczą jaką możesz z nią zrobić, to sprzedać ją i kupić porządną płytę 8) polecam Epoxa , lub Abita Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Niech nikt nie kupuje tego szajsu (chyba że ma szczęście i trafi na udany egzemptlarz) ja mam w firmie już ok 10 kompów z tą płytą, teraz nawet juz athlon 1,33 ghz, wczesniej były już a1000 i powiem szczerze z nikomu nie rzyczę aby musial sie opiekować tymi kompami( a ja to robie m.in./ chyba że kogos nie lubicie) Jeśli ktoś ma to niech sprzedaje... U mnie dzialy się takie rzeczy: 1. samoczynnie restuje sie bios 2. ciagle zwiechy 3. myszki działają "skokowo", szczególnie w pionie 4. nie działa muza 5. problemu z sieciówką 6. barzdzo czułe na pamięci no name (jedynie kingstony dzialaja w miare na tym czymś ) 7. na magistrali 133 jest totalny !#%^* , czyli na athlona w ogóle sie nie nadaja , w "miarę " chodzi na duronie i najlepiej nie szybszym niż 800 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Posiadam to cudo od miesiaca... wiec chyba masz jeszcze gwarancje - najlepiej udaj sie do sklepu gdzie kupowales i sprobuj wymienic np na Shuttle DOT-AK31-2 na KT266A (pewnie bedziesz musial doplacic jakies 100-150zl) to chyba bedzie najlepsze wyjscie najwyzej cos posciemniasz - pomocna moze byc lista wad "kolegi" Andrz3j'a :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Kiedys miałem P6BAT z celkiem i po 14 dniach wymieniłem na zwykłego acorpa... polecam zrobic to samo i tak jak Benek proponuje np. nashutla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padlina Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Mam jedna taka w domu i to nie jest tylko wina tej plyty. D850 byl juz na paru plytkach ECS (kt133 x 2 i K7s5a) i zachowywal sie podobnie tzn zwis na filmach. Dopiero najnowszy bios na K7S5A dal rade i plytka dziala stabilnie. Co do reklamacji: plyta sprawna (wsadzaja innego durona i dziala super), procek tez (wsadzaja w cos innego nic ECSshit i dziala super) a z ecs-em dziala roznie. U mnie akurat byla wina procka (trafil sie jakis slabszy ezemplarz). Ogolnie duron + ecs (athlon+ecs) to komplet dla prawdziwych twardzieli :))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padlina Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Rycho: Jaki masz numerek na slocie PCI? jak 4 i wyzej to pozbywaj sie, jak nizszy to mozesz miec ze starszej serii i na nich athlony dzialaja oki. -------------------------------- Padlina Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSoLow Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Czy jak upgrjdowałem Bios na nieoficjalny i chcę wymienić płytę w sklepie to będą się czepiać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUST Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Czy jak upgrjdowałem Bios na nieoficjalny i chcę wymienić płytę w sklepie to będą się czepiać? Jeżeli płyta działa i jest taka możliwość wymiany, to raczej wątpię żeby się czepiali, bo razczej nikt nie spisuje wersji biosu - a mogę się założyć, że 60% sprzedawców nawet nie wie, że bios można zmieniać :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 A jeśli mowa o tej płycie, to ciekawe jak sprawuje się inna podobna płytka, na tym samym chipie i podobnej scenie, a mianowicie Mercury KOB735SFX ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Dla mnie szajs (kumpwl kupił w sobotę - pod górkę...) we wtorek wymienił - a zadowolony nie jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 jak masz kase to sie pozbadz i kup cos lepszego na kt266a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRUST Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 A jeśli mowa o tej płycie, to ciekawe jak sprawuje się inna podobna płytka, na tym samym chipie i podobnej scenie, a mianowicie Mercury KOB735SFX ? O ile można jeszcze trafić ECS stabilnego ( o tyle o ile takie coś jest w stanie) to z Merkury wogóle mi się to jeszcze nie zdażyło. Ostatni z jakim miałem do czynienia u znajomego np. na jednym pci spalił 3 modemy po kolei...i nie pytajcie jak i dlaczego, bo tego nawet serwis nie wiedział ( im też załatwiło modem;) ...ale to juz skrajny przypadek.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDMO82 Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Mam kumpla i nie ma za wiele kasiorki ja go chce odwiesc od ECSów, ale jest tródno. Jaką byście polecili płyte z ECSów jak juz sie uprze? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2002 Miałem przez chwile tego ECs'a , przetestowałem go ale w ostateczności wole swojego Asusa ( Raid'a ma i fajniejszy :lol: w nim bios ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mushroom Opublikowano 13 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2002 A wy to sie nie znacie. Ja mam tą płytkę i najnowszego BIOS-a i chodzi spoko. no moze musialem wylaczyc ACPI (i tak z tego nie kozystałem). na duronie 1000@1133 chodzi bez zwisów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenclaw Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Nie wiem co wy macie do ECSK7S5A, posiadam ta plyte 2 razy w ciagu 3 miesiecy mi sie zawiesil sytem w tym raz z mojej winy procek to Duron 1200 Morgan pracuje na FSB 112/112 nie oficialny bios praca stabilna i nic sie nie kopie wiec nie wiem co sie u was dzieje :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 1.Co to jest ACPI???Gdize to można wyłączyć i co daje wyłaczenie tego ACPI?? 2. Ten ecs w miarę chodzi na magistrali 100 mhz(durak) na 133mhz (athlon ) totalny schit. A poza tym to zależy od egzemptlarza, na 10 2 chodzą stabilnie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mushroom Opublikowano 21 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2002 to oszczedzanie energii i te inne shity w stylu power menagement(blablabla), a co do stabilności przy 133 to nie wiem bo mam D1000@1133, ale pewnie to wina kiepskich pamieci, bo u kumpla na DDR (nie wiem dokładnie jakich, ale firmowki) XP pocina spoko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L€€_$HY Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Mam te K7S5A z Lan-em, chodzi stabilnie, a jak sie zwiesi to prawdopodobnie z mojej winy :lol: Krecic tym za bardzo nie mozna, ale przeciez nie kazdy chce sie w to bawic. U siebie wylaczylem dzwiek i lan na plycie, korzystam z osobnych kart, mam tez na tym nagrywarke i wszystko chodzi OK, wiec nie narzekam :) LEE_SHY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[SiD] Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 co do ECS K7S5A to plyta ta faktycznie nie yest zbyt udana ... ... czeste zaviechy i samoczynne resetowanie biosu to obyavy z jakimi sam osobiscie sie spotkalem ... ... dlatego tez plyte odrazu wymienilem na ... ECS'a : ) ... ... ale tym razem na KT266A, czyli ECS K7VTA3-A i yestem z tey plyty BARDZO zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ropuch Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Drodzy zagorzali przeciwnicy płyt ECS ( zwłaszcza K7S5A ) !!! Albo ja jestem w czepku rodzony ( znajomi tego nie potwierdzaja ) albo sa wśród Was pechowcy po prostu. W/w płytkę posiadam od prawie 3 miesięcy. Chodzi z Athlonem XP 1700+ , na 133 Mhz i przy tym na starych Sdramach ( no name z reszta ) - nie mam najmniejszych zastrzeżen ( raz tylko zresetował się - przy odpalaniu - CMOS, ale co to za problem ? ). Prawda - jeśli chodzi o podkręcanie, to zero możliwości. Nie każdemu to jednak potrzebne, a poza tym, co tu kręcic, jak się ma Atlohna 1700+. Jasne, że nie jest to płyta dla overclockerów. Ale - na Boga - chłopaki, nie piszcie, że ta płyta to wielkie G..., bo to po prostu nieprawda. Nie każdy ma pier...ca na punkcie podkręcania itp. ( piszę tak, choc sam się w to bawiłem na Abicie ) - dla takich ludzi ( z niewielka ilościa kasy ) spokojnie poleciłbym Ecs. ( jasna dusza, ale się napisałem ?! ). Pozdrowiam wszystkich. Hawk !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Ropuch jestem za a nawet przeciw :wink: Mam prawie taki sam konfing jak ty tylko ze Athlon 1Ghz. Mam ta plyte od 4 miesiacy i nie mialem z nia problemow. Fakt ze na poczatku byly problemy ze sie nie uruchamiala ale to byla wina tego ze ktorys z lutow na ktoryms z PCI albo na AGP dotykal obudowy. Wystarczylo podlozyc gabke (z opakowania) i dziala OK. Co do podkrecania to jak widac w konfigu jest to mozliwe. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Może to i głu[io zabrzmi ale wy maci po jednym kompie a ja w pracy opiekuję się 10 kompami athlon 1 GHz, z 512 mb ramu, ECS k7s5a, GF mx 400 tv-out i można powiedzieć,że tylko 2 z 10 chodzą jako tako. ECSa płyty są chyba niedokładnie robione i niektóre egzemptlarze zdarzają się działać ok na 133 fsb , ale w większości przypadków (80 %) na fsb 133 wszytsko się sypie. Poza tym nie wiem kto wam wcisnol taki konfig athlon xp 1700 i ten G.... ECS. toż to zakrawa na ................. To tak jakby silnik od porsche wstaawić do trabanta. Też będzie zapieprzał do przodu a w jaki sposób on to będzie robil, sprawdź swoje wyniki na tym XP 1700 i porówanaj z wynikami na innych płytach , to zobaczysz co znaczy mieć dobrą płyte główna a co płyte firmy ECS. Sorry ale ale jestem troche wkurzony na ludzi,. którzy robią takie konfigi, przez to mam kupe roboty te ECS zdarza się że 3 sztuki wysyłam tygodniowo do serwisu i to stale te same, juz nawet płyty główne wymieniaja, procesory, pamięci a to dalej się je#$^&..... Na dobre (czyt. wyjątkowe egzemptlarze) trafiliście. Np. na nowym takim (po wymianie praktycznie wszystkiego) przy zaawansowanych pracach w autocadzie wyskakują błedy zapisu do pamięcię, itp. cały system od nowa instalowany, orginalne oprogramowanie !!!!! a tu dalej du.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2002 ja sie przesiadlem z k7s5a na 8kha+ i nie zaluje tych 250zl!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[SiD] Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 ....... sprawdź swoje wyniki na tym XP 1700 i porówanaj z wynikami na innych płytach , to zobaczysz co znaczy mieć dobrą płyte główna a co płyte firmy ECS ....... ANDRZEJ ... co Ty mash do plyt ECS ? mam jush 4 plyte tey firmy i tylko z K7S5A mialem problemy ... ... reshta plyt dzialala [ i dziala ] bardzo dobrze ! ... ... po co mam wydawac kase na ABiTa albo inne drogie plyty, jak ECS K7VTA3-A dziala praktycznie identycznie ? [moze 5% roznicy w wydaynosci - ale raczey nawet tyle niebardzo ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 a nie lepiej dopłacić te pareę groszy i qpic ak31 rev3.1 stabilna jak skała kręcić sie da, wydajnośc dobra a jedyny minus to slaby went na mostku i ciut niskawy zakres podnoszenia napięcia a zresztą mam niemiłe wspomnienia z paroma ecs'ami i nie moge o niech nic poqwoiedzieć dobrego poza tym że jak się trafi dobra sztuka to pracuje stabilnie w zestawie minimum czyli grafika + modem i nic więcej pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Dokładnie lepiej dołożyć troszkę grosza do AK 31.. Jeśli chodzi o ECS to miałem juz ECS p6bat na celku i po 14 dniach wymieniłem na zwykłego Acorpa 6bx81 . na tamtym ecs nie mozna było nawet windy zinstalować.... na czystym sformatowanym HDD ... Uważam że najgorsze dwa egzemptlarze ECS to P6BAT i K7S5A (zalezy na jaki egzemptlarz się trafi). O niebo lepszy jest K7VZA.. Po prostu miałem wiele problemów konkretnie z tymi płytami, nie miałem i nie mam żadnych problemów np. z Soltekiem 75 kav , czy MSI 6380... Poza tym nie pracuję na jednym egzeptlarzu K7S5A tylko "opiekuję " się 10 takimi kompami ( czy nawet uz 11, bo znowu to badziewie przywieźli) .. A poza tym dziwię się " overclockerom" i dyskutantom tego forum , że niby tacy overclockerzy (nie obrażając co poniektórych) a kupują ECS?? ("overclockerzy opowiadacze" na papierze). Przecierz na tych płytach za bardzo sobie nie @... Wolę dodać kilka zlotych i mieć swietyspokuj. Poza tym wydajnośc na wspomnianym wcześniej Acorpie w orównaniu do ECS P6bat wzrosła od 10-30% 8O . A pza tym był stabilny jak skała , czego nie moge powiedzieć o produktach ECS. (chyba że ktoś jest w czepu urodzony i trafi na dobry egzemptlarz, lub urzywa kompa tylko do pisania tekstow w Wordzie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padlina Opublikowano 24 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2002 ECS pod celka chodza oki (zawsze znajda sie jakies egzemplarze niedzialajace poprawnie i to nawet asusowi sie zdarza) natomiast co do ecs pod durona to loteria, traficie dobrze - cieszcie sie. Traficie zle bedziecie sie bujac z nia dlugo (wymieniac itp). Co do overclockerow, mialem abita BX133 RAID (plytka jak najbardziej overclockerska) ale padl i teraz wole miec ecsita za 240 zl na sis635 i miec kompa niz zbierac na kolejna overclockerska plytke i nie miec kompa, zgodzicie sie ? ps. dobra plyta to taka, ktorej wiekszosc egzeplarzy dziala poprawnie ----------------------------------------------------------------------------------- life is cruel abit is dying too..... C1.1T ECS P6S5AT live 2x40GB itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...