Skocz do zawartości
Rycho1971

prosze o opinie o ECS K7S5A

co Bys zrobil z ECS K7S5A  

1. 1. co Bys zrobil z ECS K7S5A

• a) reanimowac,
      1
    • b) pozbyc sie,
      22

Rekomendowane odpowiedzi

Z ECS p6bat były problemy , dlatego płyte dość szybko wycofano ze sprzedazy. Nie tylko ja miałem takie problemy z tym ecs, na dyskusjach , kilka osób mowiło o tym samym kłopocie i wadach tego P6BAT.

Jasne że lepiej mieć działający komp, niż nie miec w ogóle, ale czasmi lepiej poczekać np. 2 tyg (nawet miesiąc) aby być w pełniszczęśliwym. Masz całkiem niezły konfig "Padlina" ale ta płyta :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, tez mnie ona boli, na tym badziewiu nie moge odpalic live+grafa+sieciowka+tv, wiec tv lezy na polce i czeka az sieciowke zmienie na bardziej tolerancyjna (nie cierpi nic na przerwaniu).

Swoja droga, brak o/c to mala wada w porownaniu do braku zarzadzania przerwaniami w biosie. PCI ma 4 przerwania a niewazne jakie kombinacje w slotach robie bios przydziela tylko 3 przerwania i kupa, bo zawsze cos z czyms koliduje.

I co im przyszlo do glowy z AMI biosem

pozdrawiam

------------------------------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kartami TV i zgodnościa z resztą sprzętu bardzo często sa problemu , z koelsiem osatnio męczyliśmy się przy ASUSie CUSL2. Spróbuj przełożyc karte TV w inne położenie, a jak nie pomoże (ja tak zrobiłem) zapamiętałem przerwania i zakresy, jak wszystko chodzilo spox (bez karty tv) a następnie w biosie wpisałem te wartości na sztywno dla tych kart.

a jeszcze jeśli chodzi o ECS k7S5A to najlepsza ocena jest na górze tego postu (ankieta) .. bardzo wymowna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się składa, że o podkręcaniu to coś nie coś wiem. Miałem kiedyś Abita BF6 - fakt, że możliwości overclockingu ( jak na Abita przystało ) całkiem niezłe, tyle że płyta się sypała ( nawalało zasilanie ) zanim się dowiedziałem, co to w ogóle jest "overclocking". Abita kupiłem wtedy właśnie za namowa "prawdziwych" - nie "papierowych" podkręcaczy ( ha, ha ). Potem był jeszcze jeden Abit ( też padł biedny ), a Ecs się trzyma. Jasne, że jak ktoś ma kasę, to powinien zainwestowac w coś droższego ( Solteka czy Epoxa ), bo generalnie sa to płyty lepszej jakości i wydajności ( no i powinny zadowolic rasowych podkręcaczy ). Nie każdy ma jednak dośc forsy - to po pierwsze, po drugie nie każdy bawi się w kręcenie. Polecajac Esc-a miałem na myśli właśnie kogoś takiego i to tyle ( tak na marginesie: to, że ktoś nie jest guru podkręcania nie oznacza wcale, że używa komputera tylko do pisania; nie będę przecież kur... tłumaczył Wam, do czego jeszcze służy pecet; aż się wziałem na koncu zdenerwowałem; aha NeoGliwice: aleś się napisał o tym szajsie - aż 4 razy, zdarłeś chyba klawiaturę ?! Trzymajcie się ( Ty też NeoGliwice ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myslalem ze pekne ze smiechu jak to zobaczylem.

Czego to ludzie nie zrobia zeby zarobic na ludzkiej niewiedzy.http://www.allegro.pl/showitem.php?item=5524347

Wiecie co, w zasadzie to jestem spokojny, ale jak to zobaczylem to mnie krew zalala.

Takich ludzi powinno sie rozstrzeliwac.

No co za frajer <span style="color:red;">[ciach!]</span>y.

Ale mu troche rozpieprze ta sielanke, wkurzyl mnie :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czego to ludzie nie zrobia zeby zarobic na ludzkiej niewiedzy.http://www.allegro.pl/showitem.php?item=5524347

Wiecie co, w zasadzie to jestem spokojny, ale jak to zobaczylem to mnie krew zalala.

Takich ludzi powinno sie rozstrzeliwac.

No co za frajer <span style="color:red;">[ciach!]</span>y.

Ale mu troche rozpieprze ta sielanke, wkurzyl mnie :>

To ja wystwię lepszą ofertę. np za 2 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, moze dac kilentom tego typa linka do tego "códofnego" BIOSU??::

http://www.ocworkbench.com/010911.zip

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...