Skocz do zawartości
Boru91

podkładka pod mysz do gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, planuje zakup podkładki pod mysz i na oku mam dwie:

http://www.morele.net/podkladka-steelseries-9hd-308555/

czy

http://www.morele.net/podkladka-razer-vespula-266975/ --> czy można w niej jakoś zdjąć tego gluta pod nadgarstek?

która z tych dwóch powyżej będzie lepszym wyborem ? a może jakaś inna podkładka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vespula to coś w stylu dwuczęściowej podkładki.

Składa się z gumowej podkładki z podpórką na nadgarstek oraz samej podkładki którą kładziesz na gumę.

Nic nie stoi na przeszkodzie, by części gumowej wcale nie używać.

Podkładka ma dwie strony. Speed i Control. Dla mnie jest w sam raz, choć przyznam, że strona speed szybko się ściera.

Ja specjalnie szukałem podkładki z podpórką pod nadgarstek, dlatego kupiłem vespule.

Jeśli masz zamiar korzystać tylko z podkładki, bez podpórki, to nie jest warta swojej ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odradzam twarde Razery - miałem kiedyś Destructor i, o ile na początku była rewelacyjna (mysz ślizgała się tak, że ledwo to było czuć), to w niecały rok wytarła się i zaczęła stawiać opór.

Mam Destructora od ~2007 roku i do dzisiaj służy mi dzielnie bez żadnych problemów.

Inna sprawa, że u mnie jest to podkładka TYLKO pod myszkę (no i nadgarstek - zegarek zawsze ściągnięty) i nic innego tam nie ma prawa się znaleźć.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz jak największej kontroli - wybierz Steelseries Qck Mini.

Jeśli wolisz coś pośredniego - Razer Goliathus Control.

A jeżeli preferujesz szybkość, to Goliathus Speed.

Na droższe podkładki nie ma sensu wydawać kasy, tak samo jak na większe wersje wyżej wymienionych (i tak są duże).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi