epoxer Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 (edytowane) Widziałem już różne rzekome fixy na niski fps w Bostonie i wszystkie są żałosne, albo wyłączenie zintegrowanej grafiki, albo wyłączenie vsynca albo zjechanie detali na low albo bieganie cały czas z eaglee vision co wogóle jest absurdalne. Problem dotyczy niskiego użycia gpu w lokalizacjach z niskim fps i to musi zostać naprawione aktualizacjami sterowników. Narazie nie ma innej rady. Niskie zużycie GPU to raz ale w Bostonie liczy się głównie procesor. Przykładowo i7-3770K w zależności od tego czy jest podkecony czy nie i z jaką kartą sparowany osiąga minimum 35-45FPS. Ja po przesiadce z GTX 560 na GTX 660 mam raptem 3-5FPS więcej w miejscach z najniższym FPS (25 klatek na q9400 @ 3.4GHz). Przeważnie jednak koło 30 i w górę widzę gdy chodzę po mieście. Ze zmianą CPU poczekam jednak na Haswella, przy okazji dzięki zmianie z PCI-E 1.1 na 3.0 minimalny FPS wzrośnie o 2-3. SSD wykorzysta potencjał SATA 3 a RAMu przybędzie z 6 do 8GB Wracając do gry, dobrze, że zaimplementowano TXAA. Tak wygładzony obraz w ruchu wygląda lepiej od innych technik AA. Edytowane 10 Grudnia 2012 przez epoxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 (edytowane) Niski fps w Bostonie dokucza użytkownikom o naprawdę zróżnicowanych konfiguracjach, nawet maszyny typu i7-3770, gtx680 i ssd potrafią w Bostonie mieć 15 lub mniej fps. Nierzadkie są przypadki gdzie ludzie z mid-endowymi i mid-low-endowymi konfigami mają stabilny dosyć wysoki lub wysoki fps w całej grze, także w Bostonie. Ślędze temat tego problemu niezwykle dokładnie więc niestety wiem jak sprawa wygląda. Na chwilę obecną "dev-team jest świadomy istnienia problemu", a o patchu mającym poprawić optymalizację nic nie słychać. Najbliższy patch pojawi się 11 grudnia, naprawi kilka błędów w multi i doda pierwsze dlc. P.S. Jeśli ktoś będzie kupować teraz coś od ubisoftu to podaję kod dający 10% zniżki w ubishopie: 10THANKYOU Edytowane 10 Grudnia 2012 przez SpectatorX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2013 Niski fps w Bostonie dokucza użytkownikom o naprawdę zróżnicowanych konfiguracjach, nawet maszyny typu i7-3770, gtx680 i ssd potrafią w Bostonie mieć 15 lub mniej fps. Nierzadkie są przypadki gdzie ludzie z mid-endowymi i mid-low-endowymi konfigami mają stabilny dosyć wysoki lub wysoki fps w całej grze, także w Bostonie. Nie wiem jakimi prawami u innych rządzi się ta gra - u mnie po przesiadce z q9400 @3.4GHz na 3570k @4.4GHz tam gdzie miałem 24FPS (najniższy zanotowany) obecnie jest 40FPS. Zarazem przy mocniejszym procku wzrosło zużycie GPU. Podobnego kopa dostał NFS Most Wanted. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Ta gra poprostu jest najgorszym portem konsolowym w jaki dane mi było grać, a co gorsza jeszcze ją kupiłem... i to w edycji freedom.... Daję bana grom od ubisoftu, tak samo jak wielu innych zawiedzionych optymalizacją graczy. Optymalizacja do d..., support leży i kwiczy, forum wrze od dnia premiery, masakra. Tak jak pisałem wcześniej, konfiguracje od np athlon II x4+geforce 650+6GB+hdd po core i7-3770k+16gb+geforce690+ssd potrafią mieć tyle samo fps, najczęściej głęboko poniżej 20fps w Bostonie bez względu na ustawienia detali. Ale też zdarzają się anomalie typu core2duo+radeon hd5770 czy athlon II x2+geforce 630 które mają stabilny fps powyżej 30fps w całej grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Ubisoft powinien uczyć się od Ninja Theory i nowego DMC. Port z konsoli, który na PC'tach potrafi wyciągać do 200fps, BAJKA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 DMC to unreal engine 3, ten zabytek pływa na netbookach z apu. Era unreal engine 3 powinna zostać zakończona bezpowrotnie, bo ten silnik jest już przeeksploatowanym przeżytkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 LOL A dlaczegóż to? Skoro gry na UE3 nadal potrafią wyglądać bajecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 (edytowane) LOL A dlaczegóż to? Skoro gry na UE3 nadal potrafią wyglądać bajecznie. No niby tak, ale dla dewelopera są technologicznym zabytkiem. Jest wiele faili / niedociągnięć przy tworzeniu gier na tym silniku i przeważnie trzeba się dużo napocić, żeby oszukać wzrok gracza. Tworzenie jest już po prostu męczące, obserwując inne, nowsze rozwiązania. UE 4 wydaje się być lekarstwem idealnym ... Edytowane 1 Lutego 2013 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sthEn Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2013 A ja mam inny problem - brak głosów postaci. Cala reszta dźwięku jest. Gra oczywiście oryginalna z platformy Uplay. Czytałem juz po necie, żeby ustawić głośniki w trybie 2.0 w systemie, ale tak mam i nie pomaga :/ Sent from my HD7 T9292 using Board Express Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Taki mały odkop. Cała Tyrania Króla jest w niezłej cenie chyba (niecałe 19zł). Warto kupić? W TKW można grać oddzielnie od fabuły głównej? Podstawową wersję gry mam, ale nie wiem czy save wykopię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...