Skocz do zawartości
nezza

Zmiana MOBO a RAID 0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś z Was zmieniał mobo z 2 dyskami ustawionymi w raid 0 na nowe mobo z tą samą konfiguracją raida?

Mam teraz system i dane ustawione w raid 0 i zamierzam zmienic mobo, a chcial bym zachowac "dane - nie system", czy

na nowej plycie jak ustawię raid 0 to wszystkie dane bedą zachowane, czy to się posypie itd.?

Nigdy tego prędzej nie robiłem.

Druga sprawa nie związana z tytułem.

Prosłbym o doradzenie niechorendalnie drogiej płyty "1cpu lga1366" pod xeona x6570, chodzi mi o stacje roboczą a nie płyte do servera.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety trudno Ci pomóc. Nie napisałeś z jakiego kontrolera na jaki.

Zdaje się, że X58 ma ICH10R więc przenosiny np. z platformy 775 nie powinny być problemem.

Byle nie okazało się, że chcesz przenieść z jakiegoś dodatkowego Marvell-a, albo z AMD na Intela.

Nigdy tego prędzej nie robiłem.

A wolniej?;) Sorry, musiałem....:P

Pozdrawiam

Edytowane przez DeathTomahawk
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe

Ale pojechałem...

miało byc "wcześniej" :oops:

Mam AW9D-MAX lga775 z kontrolerem ICH7R

a chce przenieść na lga1366 pod xeon (jaki model kontrolera jest na lga1366 nie wiem, ale pewnie tez jest intelowski).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi