Baca86 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Witam. Niedawno nabyłem nową kartę graficzną( R6850-CYCL-1GD5PE/OC • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław )i pech chciał że zawadziłem ręką o wentylator na owej karcie w czasie pracy, co poskutkowało wyłamaniem dwóch łopatek. Wentylator oczywiście bardzo stracił na swojej wydajności i w dodatku wprawia całą kartę w mocne drgania. Chciałbym kupić nowy taki wentylator ale nie mogę go nigdzie znaleźć. Może istnieją jakieś zamienniki? Czy zostaje mi tylko rozwiązanie zastępcze czyli przytwierdzenie jakiegoś zwyczajnego wentylatora i zrezygnowania z automatycznej regulacji obrotów. Pomocy może macie na to jakieś rozwiązanie. Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 (edytowane) Możesz spróbować przykleić łopatki na supergluta. Jak nie będziesz ponownie pchać paluszków tam, gdzie nie trzeba, będzie ok. Można kupić coś takiego ZALMAN wentylator 92mm do 9500 LED 92mm Wwa / FV (2093747380) czy ZALMAN wentylator 80mm do VF700 LED 80mm W-wa/FV (2118109788) jeśli średnica podejdzie. Zwróć też uwagę na mocowanie, rozstaw śrub. Zamocowanie na opaski zaciskowe wentylatora 120mm też jest dobrą opcją. Masz wtedy duży wybór dobrych wentylatorów. Edytowane 2 Marca 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca86 Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2012 I kupiłem coś takiego zalman-wentylator-92mm wymieniłem wtyczkę na tą z oryginalnego wentylatora i działa nawet sterowanie obrotami. Temperatury w stresie nie przekraczają 60st. jedynie chodzi troszkę głośniej. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...