Skocz do zawartości
millor

Czy intel jeszcze istnieje?????

Rekomendowane odpowiedzi

Prowadze sprzedażi jużod jakiegoś czasu nie sprzedałem nic pod intea.

Tylko jakiś zestaw dla firmy był z miesiąc temu na cel 2.0

To wszystko w ciągu trzech miesiency

zato amd poszło w pizdu szczeg.1700+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie moda. to trafienie w potrzeby rynku. nie będę wywpływał wojny o tym jak sobie intel jaja z klientór robi ciągłymi wymianami podtawek bo po co ?

AMD teraz rządzi. nie są jakośwyraźnie gorsze od intela a kosztują połowę ceny (mówię o 1700+ -2500+). to mówi samo za siebie.

a w MM gdzie idą totalne lamy i biorą komputerek "na wyglą" to celerony nadal idą. ale lamy to lamy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie racje ale tak sytuacja wyląda tylko na rynku kompów domowych-do grania. Mam znajonego który jest informatykiem w banku oni tam mająa same PIV i nawet przez myśl im nie przeszło żeby kupować Amd. To samo dotyczy wogóle komputrów w firmach, szkołach i innych instytucjach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny "dziwny" temat...

Zważyeszy na "stopień skomputeryzowania" naszych (publicznych) szkół i na wielkość przeznaczanych na to finansów nie dziwi chyba nikogo, że szkoły nie kupują Inteli ani "poważniejszych" AMD tylko najtańsze z sensownych czyli 1700+.

Z kolei laboratoria czy instytuty badawcze raczej pójdą w kierunku PIV czy Titanium, bo wymóg 100% poprawnych danych raczej nie pozwala na prace na kompach podkręconych do granic absurdu - tu ceny sa podobne a Intel załapał renomę.

A co sprzedawania firmom kompów na PIV - sprzedawca ma marżę w % i im wyższa cena tym wyższa marża. Nikt nie będzie na siłę wciskał komuś AMD nawet jeśli jest to bardziej uzasadniony zakup.

A co do ciebie, Millor --> masz słaby bajer albo kiepski z ciebie sprzedawca (to żart oczywiście :lol: ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

major zadek : titanium to jest w ge force'ach. intel robi itanium, bez "t" na początku.

po drugie bardzo dobrze że szkołu mają amd to to lepiej wydane pieniądze. mi szkoda kasy na intela bo różnica między P4 2 GHz a A 2000+ wystarczy na zakup karty graficznej lub dołożenie do karty o klasę wyższej. a intel że jest to dobrze bo to wpływa pozytywnie na ceny. poza tym intel dla mnie nie istnieje, jest nieopłacalny.

temat prowadzi do nikąd i zanosi się na małą wojnę AMD vs intel (po wielkości liter widać po której jestem stronie :) ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

titanium to jest w ge force'ach

Potraktuj to jako "literówkę myślową"

zanosi się na małą wojnę AMD vs intel (po wielkości liter widać po której jestem stronie

Jeszcze pare takich wypowiedzi i kilku "przedtawicieli handlowych" jednej i drugiej firmy, a wojna niewątpiwie będzie. Stąd moje:

Kolejny "dziwny" temat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a no tak wyszło. jakoś nie zanosi się na moje przejście na intela przy jego polityce.

temat może i dziwny ale widać jak polityka intela wpływa na wyniki sprzedaży. każdy monopolista się doczeka ... kwestia czasu. 3D FX, S3, a intel jest na drodze ku temu (przynajmniej na rynku komputerów domowych).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co szkol to w moim bylym LO najpierw dostali kompy z programu komputeryzacji szkol - same celerony a na serwer pIII

pozniej zmienil sie informatyk i jak konczylem byla zmiana sprzetu to nie ostal sie zaden intel tylko durony i Athlon na serwer

w tej chwili wszystko zostalo zmienione na 1700+ a na serwer Barton jak sie dowiedzialem od kolegow ktorzy jeszcze sie tam ucza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co szkol to w moim bylym LO najpierw dostali kompy z programu komputeryzacji szkol - same celerony a na serwer pIII

pozniej zmienil sie informatyk i jak konczylem byla zmiana sprzetu to nie ostal sie zaden intel tylko durony i Athlon na serwer

w tej chwili wszystko zostalo zmienione na 1700+ a na serwer Barton jak sie dowiedzialem od kolegow ktorzy jeszcze sie tam ucza

to bogata szkola ,ze tak czesto sprzet zmienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za gluuuuupi post, sam nawet niebede sie silil na walke, jak ktos kce poznac moje zdanie niech wyszuka posty AVENGER :), i wszystko jasne.

millor, to odrazu powinien byc jakis konkretny "-" dostac. Przeciez to nieprowadzi nigdzie tylko do glupiego przekrzykiwania sie. :o :o :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysle ze to wszystko zalezy od sklepu, bo u mnie na przyklad zdecydowanie wiecej sprzedaje sie intela. Mysle ze jest to stosunek minumum 5/1 na korzysc intelna....jednak bardzo wielu ludzi ma jeszcze uprzedzenia, ne mowiac o tym ze wielu nie slyszalo o amd:) jelsi ktos wie co kupuje to kupuje czesto amd... :) wszystko zalezy od clzowieka..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prowadze sprzedażi jużod jakiegoś czasu nie sprzedałem nic pod intea.

Tylko jakiś zestaw dla firmy był z miesiąc temu na cel 2.0

To wszystko w ciągu trzech miesiency

zato amd poszło w pizdu szczeg.1700+

Sprzedaje około 60% Intela i 40% AMD - Intel-a kupują firmy, i prywata, którą stać na jakość, AMD kupują oszczędni - cała tajemnica - nawet jeśli Jakość intela jest tylko mitem - to ten mit jest bardzo mocno zakorzeniony!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, wtrace swoje 3 grosze:

Intel ma stabilna pozycje na rynku, sprzedaje swoje procesory drogo i na nic hzarabia,

AMD walczy o pozycje na rynku i traci.

Intel ma juz gotowe projekty prockow do 10GHz

Najnowsze kosnstrukcje AMD nadal beda mialy ponizej 2Ghz

Mam AMD bo chwilowo jest najoplacalniejsze,

ale AMD powyzej pewnej szybkosci po prostu nie istnieje,

co mozna przeciwstawic PIV 3.8GHz+I875 1100MHz FSB ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo sprawa jest prosta :D amd dla "domowych" urzytkownikow a intel dla firm i duzych instytucji :/

Wcale nie - jeden i drugi jest dla tych, którzy chcą go kupić.

I cała tajemnica, 8)

DOKLADNIE TAK! :D

Ta wypowiedz najbardziej pasuje do sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym zmienil temat postu na: "czy amd jeszcze istnieje"

Szczerze mowiac, to juz pare miesiecy temu chcialem zmienic platforme na amd, ale coz athlon64 jeszcze nawet nie wyszedl. wedlug roadmapy z konca zeszlego roku, to powinny juz byc athlony 3700, ale ich cos nie widac. Rating bartonow to totalna porazka... czekam na koniec wrzesnia, mam wielka nadzieje ze athlon64 bedzie mial kopa (bo 64 wyjdzie prawodopodobnie we wrzesniu). Bo jak wypuszcza proce z 2ghz, to ja im niestety podziekuje i kupie sobie 3.06ht, zapominajac o upgradach na nastepny rok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...