Skocz do zawartości
.PaVLo.

Windows 7 - problem z kopią sterowników Nvidia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od jakiegoś czasu obserwowałem ubytki przestrzeni dyskowej po każdym zainstalowaniu sterowników nvidia. Sądziłem, że to efekt nakładania nowych na stare, więc zrobiłem czystą instalację po pojawieniu się nowych sterowników, ale nic to nie dało i kolejne pół giga zostało pożarte. Znalazłem w końcu, że wszystkie stare sterowniki są przechowywane w folderze

C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository

Niestety mimo praw administratora nie mogę usunąć starych wersji :mur: . Czy jest jakiś program, który to umożliwi ?. Nie próbowałem jeszcze w trybie awaryjnym, ale wątpię, aby to pomogło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odinstaluj stery i w trybie awaryjnym użyj driver sweepera który powinien wyczyścić pozostałości po sterach i dopiero wtedy instaluj nowe.Ja w tej lokalizacji mam kupę folderów które zajmują 1.1 GB ale chyba nie same stery nvidii tam są tak mi się wydaje.

Edytowane przez amp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

amp czytałem o tym i będe tego próbował ;)

zal0st w tym problem, że nadrzędny folder System 32 ma specyficzne prawa, do których ma dostęp tylko SYSTEM i próba ich zwiększenia dla konta Administrator lub Właściciel kończy się odmową dostępu.

Próba dodania nowego użytkownika (mnie) o prawach admina do kontroli konkretnego folderu w katalogu też kończy się odmową dostępu.

Edytowane przez .PaVLo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągasz programik "Unlocker" i usuwasz wzszysko co chcesz :)

Unlocker służy do zwolnienia plików, które są zablokowane (używane) przez jakiś proces, w tym wypadku wystarczy takeown /a /f %systemroot%\System32\DriverStore\FileRepository, a jak się dalej będzie pluł, takeown /a /r /f %systemroot%\...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi