ivanov Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 (edytowane) Nie chodzi mi rzecz jasna o zastosowanie tego rozwiązania do codziennego użytkowania, bo to by było bez sensu. Pytanie brzmi, czy cztery Ultry zadziałają na odpowidniej płycie głównej (np. Gigabyte X58 UD9). Bo niby oficjalnie 4-way wspiera tylko GTX580, GTX480 i GTX285, a Ultra tylko 3-way, ale różne cuda się już widziało :wink: Ultra ma dwa "grzebienie" SLI, więc spiąć to by się na pewno dało. To by był po prostu dobry "placyk treningowy" przed zabawą z GTX580 czy HD7970 w 4-way w sub-zero :D Bardzo proszę o konstruktywne wypowiedzi. Edytowane 6 Marca 2012 przez ivanov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 skoro 4 8800gts512 działają bez problemu razem to ultra też powinna:) http://www.youtube.com/watch?v=BEwie_p1Cxw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 (edytowane) 4-way SLI, a Quad-SLI (które przytoczyłeś) to dwie różne rzeczy. Tak więc pytanie raczej nadal aktualne. Edit: Żeby nie było, że hejtuję, czy coś - minusik nie ode mnie. Edytowane 6 Marca 2012 przez ivanov 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 3 Way było argumentem topowych ósemek ale 4 chyba dopiero weszło od serii 4... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 9 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2012 (edytowane) Nie da się łączyć kart z serii 8800 w 4sli (Chyba żę 3sli + physix). Ale temperatury byłyby ładne. + wymagany specjalny mostek. Edytowane 9 Marca 2012 przez master4life Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 (edytowane) 3 Way było argumentem topowych ósemek ale 4 chyba dopiero weszło od serii 4... 4-way na bank działa na GTX285 EVGA Classified. Z innymi GTX285 to nie wiem. Nie da się łączyć kart z serii 8800 w 4sli (Chyba żę 3sli + physix). Ale temperatury byłyby ładne. + wymagany specjalny mostek. Mostek to oczywista oczywistość :wink: Temperaturami nie trzeba się przejmować. Na powietrzu (w dodatku w konfiguracji "na pająka") byłyby tylko runy testowe. Cała rzecz się rozchodzi o chłodzenie ciekłym azotem. W tej chwili mam trzy Ultry. Chyba po prostu kupię czwartą i zobaczę co i jak. Najwyżej nie zadziała. Jak coś będę wiedział to dam znać. Dziękuję za zainteresowanie tematem :) Edytowane 10 Marca 2012 przez ivanov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...