v_a_c_p_a_n Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Mam Athlona 2000+ (Palomino) i cooler Spire 5E198B1H3R ( cały miedziany wiatrak 5000 obr. ) i temperatura na procesorze wynosi ok. 55 stopni Celciusza (podczas normalnej pracy). Jestem pewny że wczesniej temperatura nie przekraczala 50 stopni (w stresie). Czy taki wzrost temperatury moze miec wplyw ze zmiana zasilacza na Modecom ISO-450P (350 W). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zmiana zasilacza nie, chyba, że ten bardzo się grzeje, ale, że zmiana wynosi 5*C w stosunku idle/strees to wątpię. Masz dobrze nałożoną pastę i cooler? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v_a_c_p_a_n Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Wydaje mi sie ze dobrze . Trzy razy zdejmowalem i zakladalem radiator i zawsze to samo. A zasilacz jest no taki letni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V@mp!re Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Ja mam athlona 2000 xp+ i mi się grzeje w stresie do 64 stopni :) ale to podobno norma... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Cytat Wydaje mi sie ze dobrze . Trzy razy zdejmowalem i zakladalem radiator i zawsze to samo. A zasilacz jest no taki letni. Może mobo źle czyta temperaturkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Przecież temat Athlona 2000+ (palomino) poruszany był już WIELE razy. Jest to procek, który się kurewsko grzeje. Mój chodził stabilnie nawet na 72 stopni 8O A co Cytat wczesniej temperatura nie przekraczala 50 stopnito zauważ, że temperatura na zewnątrz też sporo wzrosła. I wszystkim wzrosły temperatury na procach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Cytat Przecież temat Athlona 2000+ (palomino) poruszany był już WIELE razy. Jest to procek, który się kurewsko grzeje. Mój chodził stabilnie nawet na 72 stopni 8O A co Cytat wczesniej temperatura nie przekraczala 50 stopnito zauważ, że temperatura na zewnątrz też sporo wzrosła. I wszystkim wzrosły temperatury na procach... Tez racja, lato idzie :D i sie goraco robi :cry: . V_a_c_p_a_n ta temp. procka wzrosła tak z dnia na dzien po wymianie zasilki, czy po pewnym czasie (czyt. jak lato przyszlo)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 no ta ja mam sprzet taki jak w podpisie i mam temp. okolo 60 normalnie a jak gram to mam czasami 72 stopnie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 przy palmino to norma ze osiaga takie temperatury poprostu nie zwracaj na to uwagi :P :P no a na dodatek tak jak juz ktos napisal goraca sie zrobilo na dworze :P :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMUNA Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Ja mam temp. w spoczynku 45-47 stopni a podczas wysilku gora 56 stopni P.S. W kwietniu mialem mialem temp. proca 41-44 stopnie ()spoczynek() oraz 46-50 stopni ()wysilek() jak zauwazyles duzy wplyw na temp. proca ma okres ( lato, zima, jesien, wiosna) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMUNA Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 AHA jeszcze jedno radiator to zakupiny wraz procem (BOX) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Eeee no co Wy z takimi temperaturami - 72st ??. Sam mam wlasnie XP 2000+ 0,18 i coolerek jakis byle jaki - bodajze Titan 5TBC za 29zl ;) dodatkowo zwolniony z ok 3000 na jakies 2000 obrotow Zalman Fan Matem i obecnie przy upalach typowa temp w windzie to ok 49 stopni a po dluzszym graniu wzrasta max do 56-57 stopni. Wczesniej bylo jeszcze mniej ale Zalman na grafike podnosi temp w srodku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 nie nie przesadzam tylko tak !! mowie prawde w zamknietej budzie jak gram w gta vc mam 71 stopni cos kolo tego a przy otwartej 62 stopnie moze mam zle pasta nasmarowane albo cos musze nasmarowac Arctis Silver 3 czy cos takiego ??:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 A moze tez wskazania na plycie co do kitu. Kumpel na jednej plycie (nie pamietam jakiej) mial wskazania o 12 stopni wieksze niz na drugiej. Najlepiej sprawdzic paluchem - jesli parzy to faktycznie masz te 72 stopni :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QwaS Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 wedlug mnie najwiekszy wplyw ma cyrkulacja powietrza w obudowie ja przy zamknietaj mam do 57 a jak otworze to potrafi zleciec do 42 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMUNA Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Jezeli nie ufasz wskazaniom temperaury w biosie kup sobie lub jezeli masz termometr elektroniczny (najlepiej samochodowy) taki termometer kosztuje okolo 20-30 zlotych kasy nie zmarnujesz pozniej ten termometr mozesz umiescic sobie go na przednim panelu 5,25 i bedziesz mogl wtedy caly czas obserwowac wzrost temp lub spadek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Cytat Jezeli nie ufasz wskazaniom temperaury w biosie kup sobie lub jezeli masz termometr elektroniczny (najlepiej samochodowy Wcale nie najlepiej, najtaniej to bardziej prawdziwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...