xbm Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 Witam Mam starego routera ASMAX - Modemy i urządzenia sieciowe - , a chce zmienić na jakiegoś z wi-fi. Tu właśnie moje pytanie, jaki router będzie pasował (mam internet 2mb, multimedia) ? Cena tak do 100 zł (im mniej tym lepiej). Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 Jakikolwiek z Annexem A (jeśli dobrze wskazałeś model starego rutera). Polecam coś od TP-Linka, niedrogie i porządne. Cudów do 100zł nie kupisz (czyli, że wifi będzie 54Mbit/s) ale do 2Mbit/s więcej nie potrzeba. Może być taki: TP-Link TD-W8901G router - Routery, AP - TP-Link TD-W8901G router cena od 91.20zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbm Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 Dzięki za pomoc, a czy mógłbyś mi wytłumaczyć jak mam rozpoznać czy ma annex a czy b ? PS: Wiem, że odpowiadanie na takie proste rzeczy jest trochę irytujące, ale ja jestem zielony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 Musisz zerknąć w dane techiczne rutera - inaczej nie da rady, ewentualnie jak będziesz wybierał w sklepie to poinformować sprzedawcę, że potrzebujesz ruter WIFI z modemem ADSL Annex A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbm Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 To powiedz mi tylko jeszcze czy te 2 modele pasują http://www.tp-link.com.pl/products/details/?categoryid=241&model=TL-WR740N#spec oraz http://www.tp-link.com.pl/products/details/?categoryid=244&model=TL-WR340G ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 Z tych dwóch to.. żaden, jeśli faktycznie masz internet na ADSLu. Musisz szukać modelu z modemem ADSL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 Teoretycznie to mógłbyś w/w przez Ciebie rutery użyć ale pytanie czy będziesz to potrafił skonfigurować z obecnie posiadanym ruterem z modemem? Stawiam, że nie :) więc skorzystaj z pozycji, którą Ci wkleiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 W multimediach masz ADSL ??? Przecież w tej sieci potrzebujesz modemu DSL, który jest dodatkowo tańszy od ADSL. Ja w MM mam TL-WR741ND za 90zł od ponad roku i naprawdę nie narzekam. Wystarczy ustawić szyfrowanie na WPA2 i filtrowanie MAC i masz w zasadzie spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbm Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) odświeżam, bo nie było mnie przez trochę czasu ;d czyli co, jakiego mam kupić w końcu ? zrobiłem fotki ImageShack Album - 4 images takiego mam aktualnie. z tyłu na nim jest napisane od lewej: ADSL LAN RESET Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez xbm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...