domas Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 Witam, chciałem zapytać który procesor aktualnie jest lepszy do gier ( duże rozdzielczości, max detale etc). Do wyboru są 2 procesory ( jak w temacie : 1. Intel Core i5 2500k 3.3ghz 6mb cache ( gniazdo LGA1155)-800 2. Amd FX-8120 3.1ghz 8mb cache (gniazdo AM3+)-650zł Dodam że reszta zestawu to gigabyte radeon hd 7950 windforce , płyta główna w zależności od procka, 2x4gb 1333mhz ram, zasilacz- ( nie wybrałem konkretnej firmy , ale napewno 600W ze standardem "80+ gold"). Wracając do procesora, napewno będzie OC z odpowiednim chłodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 Bezapelacyjnie 2500k. Rozumiem, że testów porównawczych w sieci nie ma? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domas Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 czystego porównanie nie ma ( wykresów z tej samej platformy testowej itp) , same fora, na których wygrywa i5, ale wolałem się upewnić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 Test AMD FX-8150 - Bulldozer kontra Intel Sandy Bridge | PurePC.pl Do tego weź pod uwagę, że 2500k można podkręcić do 4,5GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 (edytowane) Amd FX-8120 test - Szukaj w Google Nie będe podawał linków do konkurencyjnych portali dlatego sam kliknij. Jest tam porównanie do 2500k. Nast. razem poszukaj a nie zakładaj bezsensowne tematy, tym bardziej, że uzyskałeś odp. w temacie "Jaki Zestaw Komputerowy Kupić?" i użytkownicy podali najbardziej wydajny zestaw z możliwych. Fakt, że nawet nie wspominano o fx'ie mówi sam za siebie... @up jak widać na purepc również jest porównanie. Edytowane 6 Marca 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...