ww2ww2 Opublikowano 6 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2012 Witam kupilem nową płyte asus p67 sabertooth na i5 2500K 8gb 2000mhz viper extreme, Jeszcze nie dopieszczałem tej konfiguracji nic z niej nie wyciskałem a z ciekawosci sprawdziłem temperatury i wyszedł mi taki fajfus jak na zdjeciu zaznaczyłem na czerwono. Moje pytanie brzmi czy jest to walniety czujnik na płycie czy program jest ebe ? a moze serio jest taka temperatura ?? wysyłac płyte na gwarancje ?? Z gory dzieki pozdro, PS - jakie polecacie chłodzenie na Proca w granicach 100-200zł Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aendrey Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2012 Siema, mam zamiar kupić tą samą płytę główną z Twoim problemem Ci nie pomoge,ale chłodzenie ja mam Zalman cpsn10x preforma. Mogę Ci je polecić duże ciche i wykrecisz na nim spokojnie procka ;) cena: 149zł moze taniej znajdziesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ww2ww2 Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2012 Narazie mam standardowe chłodzenie ale zastanawialem sie wlasnie nad tym zalmanem lub asus-em TRITON 81. Cena podobna około 140zł co o tym myslicie ?? Narazie nie zmieniam chłodzenia bo nie wiem co znaczy ta temperatura. Ogolnie PC w grach i w windowsie chodzi dobrze bez podkrecania niczego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2012 śmiało możesz to olać bzdury na kiju złe odczyty programu, chłodzenie polecam to # THERMALRIGHT HR-02 Macho rev. 2 - cichy gigant! (2197799270) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. sam mam i jest nawet ciut lepsze od noctua nh-d14 (choc jęsli chodzi o wykonanie to noktua nie ma sobie równych, dlaczego hr-02 macho bo masz jeden z najwydajniejszych radiatorów na rynku + gratis jeden z najlepszych wentylatorów 140mm, nie koniecznie ten sklep ale do 200zł to najlepszy wybór, jeden minus pamięci muszą mieć niskie radiatory i obudowa musi być odpowiednio szeroka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ww2ww2 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 Ramy mam Vipery extreme 2000mhz nie mam porownania co do innych jak wysokie radiatory mają a obudowa itak jest otwarta. Znacie jakis inny program niz HWM Monitor do sprawdzenia czy nie bedzie takiego samego kulfona w temperaturach ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 u mnie z corsair vengeance z wysokimi radiatorami był proble ale ogladałem te twoje vipery na necie i sa sporo nizsze od corsarzy takze powinno sie zmiescic, olej ten odczyt jakbyś miał taka temperature na procku to by sie sam wylaczył, nie jest to mozliwe, zainstalowałem hwmonitor i mam tak samo także bez obaw, kiedys nawet asusowski program do monitoringu pokazywał mi temperature chipsetu 80c mimo ze był wyłaczony w biosie, dotykam go reka (mam zdjete to plasikowe badziewie z płyty) i okazuje sie ze jest zimny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...