Skocz do zawartości
ww2ww2

ASUS SABERTOOTH P67 problem z czujnikiem temp.

Rekomendowane odpowiedzi

Bez-tytulu.png

Witam kupilem nową płyte asus p67 sabertooth na i5 2500K 8gb 2000mhz viper extreme, Jeszcze nie dopieszczałem tej konfiguracji nic z niej nie wyciskałem a z ciekawosci sprawdziłem temperatury i wyszedł mi taki fajfus jak na zdjeciu zaznaczyłem na czerwono. Moje pytanie brzmi czy jest to walniety czujnik na płycie czy program jest ebe ? a moze serio jest taka temperatura ?? wysyłac płyte na gwarancje ?? Z gory dzieki pozdro,

PS - jakie polecacie chłodzenie na Proca w granicach 100-200zł

Pozdrawiam

post-191735-0-74793600-1331068854_thumb.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema, mam zamiar kupić tą samą płytę główną z Twoim problemem Ci nie pomoge,ale chłodzenie ja mam Zalman cpsn10x preforma. Mogę Ci je polecić duże ciche i wykrecisz na nim spokojnie procka ;) cena: 149zł moze taniej znajdziesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie mam standardowe chłodzenie ale zastanawialem sie wlasnie nad tym zalmanem lub asus-em TRITON 81. Cena podobna około 140zł co o tym myslicie ?? Narazie nie zmieniam chłodzenia bo nie wiem co znaczy ta temperatura. Ogolnie PC w grach i w windowsie chodzi dobrze bez podkrecania niczego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

śmiało możesz to olać bzdury na kiju złe odczyty programu, chłodzenie polecam to # THERMALRIGHT HR-02 Macho rev. 2 - cichy gigant! (2197799270) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. sam mam i jest nawet ciut lepsze od noctua nh-d14 (choc jęsli chodzi o wykonanie to noktua nie ma sobie równych, dlaczego hr-02 macho bo masz jeden z najwydajniejszych radiatorów na rynku + gratis jeden z najlepszych wentylatorów 140mm, nie koniecznie ten sklep ale do 200zł to najlepszy wybór, jeden minus pamięci muszą mieć niskie radiatory i obudowa musi być odpowiednio szeroka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramy mam Vipery extreme 2000mhz nie mam porownania co do innych jak wysokie radiatory mają a obudowa itak jest otwarta.

Znacie jakis inny program niz HWM Monitor do sprawdzenia czy nie bedzie takiego samego kulfona w temperaturach ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie z corsair vengeance z wysokimi radiatorami był proble ale ogladałem te twoje vipery na necie i sa sporo nizsze od corsarzy takze powinno sie zmiescic, olej ten odczyt jakbyś miał taka temperature na procku to by sie sam wylaczył, nie jest to mozliwe, zainstalowałem hwmonitor i mam tak samo także bez obaw, kiedys nawet asusowski program do monitoringu pokazywał mi temperature chipsetu 80c mimo ze był wyłaczony w biosie, dotykam go reka (mam zdjete to plasikowe badziewie z płyty) i okazuje sie ze jest zimny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi