humanoidal Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Gdzie ty tutaj widzisz że usbIII jest na front panel nie mogę znaleźć? W wierszu dodatkowe kontrolery masz: "1 x USB 3.0 connector (2 USB)" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar2905 Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 aa dzięki;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar2905 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Dobra ostateczna decyzja decyduję się na AMD. Przemawia za za amd: tańsze części np.płyty główne, kompatybilność wsteczna, większa ilość rdzeni(nowsze gry będą korzystały z większej ilości rdzeni, a wtedy amd może pokazać pazury), można je podkręcać(tego również bardzo chciałem spróbować). Dla mnie to wystarczające zalety. Za intelem przemawia to że jest wydajniejszy (na dzisiaj), a ja chciałbym żeby komp służył mi co najmniej 3 lata w obecnym konfigu. Znalazłem taką mobo Płyta główna ASUS M4N68T V2 - Nowa ! Okazja ! (2171546075) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. może być? proc amd athlon II x3 455(będzie odblokowywany jeżeli będzie się dało) http://www.morele.net/procesor-amd-athlon-ii-x3-450-3-2ghz-adx450wfgmbox-box-335394/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Rozumiem, że zgłębiłeś temat i ustaliłeś, że jest to b. dobra płyta do OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 (edytowane) po co ci 3jajowiec ? http://www.morele.net/procesor-amd-athlon-ii-x4-631-box-fm1-100w-45nm-ad631xwngxbox-414341/ edit, sry .. ty w AM3 idzesz .... do tego potrzebujesz jeszcze jakieś chłodzenie i mocny zasilacz, będzie pobieralo ~100W więcej od pentiuma ;) Edytowane 20 Marca 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks88 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 (edytowane) Jak zdecydowałeś się na amd to odpuść sobie tanią płytę bez chłodzonej sekcji. To, że płyta jest tańsza od Intela (co jest nie prawdą bo intel ma równie tanie płyty) to nie znaczy, że będzie lepsza - wliczając OC. \\ Edytowane 20 Marca 2012 przez Maks88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar2905 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 (edytowane) Co do intela może i ma tanie płyty, ale dopiero droższe są fajne mają to czego potrzebuję, a tanie AMD mają to w standardzie. Nie jestem przekonany co do fm1, wszędzie opisują że jest do d... wole am3/am3+. Z tego co widzę mało płyt ma chłodzoną sekcję zasilania (nie mogę żadnej znaleźć w małej cenie, może byście coś polecili). P.S Przydała by się aktualizacja tematu o płytach dla amd. Edytowane 20 Marca 2012 przez Oskar2905 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 (edytowane) Wcześniej pisałes, że za AMD przemawiaja tansze płyty główne. Teraz znów, że intel ma tańsze. Zdecyduj się wreszcie, czytając ten temat nie mam pojęcia czego Ty w końcu oczekujesz - masz wszystko podane jak na tacy i nie widze w czym problem. Najpierw chciałeś 1 PCI, potem 2x PCI, nastepnie sataIII i USB3.0, zrezygnowales z sataIII, potem Cie zdenerwował Intel, potem amd okazalo sie do pupy, znów się zdecydowałes na intela i potem znów na amd bo ma tańsze płyty Gorzej niż kobieta mająca okres Chcesz amd? bierz tego x3 + M4A77TD PRO chcesz intela? Bierz g530 + h61 Nie wiem co jeszcze chcesz usłyszeć w tym temacie. Edytowane 20 Marca 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar2905 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 M4A77TD PRO nie ma dlatego się pytam. Potem mi ktoś wyjeżdża z fm1 który jest do niczego. Już byłem zdecydowany na athlona x3+ mobo asusa, ale ktos mi je gwizdnął. Kobietą nie jestem i nie chciałbym być :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Potem mi ktoś wyjeżdża z fm1 który jest do niczego. Niby dlaczego ? jakieś bzdury <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar2905 Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 (edytowane) Niby dlaczego ? jakieś bzdury <_< Raczej nie panują o nim za przychylne opinie. Nie jest dobry np. do gier. Płytę znalazłem taką ASUS M5A78L-M USB3 AM3+ AMD7 60G 4DDR3 RAID *EM* (2192053011) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. może być? Ma chłodzoną sekcję zasilania :razz: . Edytowane 20 Marca 2012 przez Oskar2905 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 (edytowane) Nie nie może(sekcja jest goła) chyba, ze bez oc a fm1 jest moim zdaniem najlepszą platformą dla ciebie, jest tanio i jest sporo przydatnych złącz. A i fm1 to platforma stworzona do gier i multimediów więc nie wiem skąd te głupoty. Edytowane 20 Marca 2012 przez łopian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar2905 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Nie nie może(sekcja jest goła) chyba, ze bez oc a fm1 jest moim zdaniem najlepszą platformą dla ciebie, jest tanio i jest sporo przydatnych złącz. A i fm1 to platforma stworzona do gier i multimediów więc nie wiem skąd te głupoty. Ja też nie wiem tak pisali :huh: szczerze mówiąc to teraz sam nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VenT Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Bierz to: Gigabyte GA-A75M-S2V, Athlon II x4 631 FM1 i Good Ram DDR3 4096MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar2905 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Uznałem że konfiguracja która jest post wyżej będzie mi odpowiadać, (już przecierpię ten brak 2 pci). Czytałem test athlona II x4 631 w sieci i nie jest źle. W przyszłości najwyżej kupię jeszcze 2 4gb ramu i będzie dobrze. Dobra decyzja zapadła. Proc amd athlon x4 631, płyta asrock a75 pro4, ram 8 gb adata gaming. Edytowane 21 Marca 2012 przez Oskar2905 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 A mogłeś mieć pentiuma :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar2905 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 Dobra teraz naprawdę się zdecydowałem części już idą :razz: Przybyło mi jeszcze trochę kasy. Moja ostateczna konfiguracja: amd a8 3850, gigabyte Gigabyte GA-A75-D3H, Corsair Vengeance 4GB 1600mhz (w przyszłości 8gb). Co do grafy to będę korzystał ze zintegrowanej w procku. P.S co od posta wyżej. Wspominałem że obraziłem się na intela :lol2:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 Corsair Vengeance 4GB 1600mhz LP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar2905 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 Nie, normalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 Mogą kolidować a chłodzeniem innym niż box'owe. Może będą chciały bez problemu pracować w dalszych slotach, wtedy da redę lepsze chłodzenie założyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar2905 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 Mogą kolidować a chłodzeniem innym niż box'owe. Może będą chciały bez problemu pracować w dalszych slotach, wtedy da redę lepsze chłodzenie założyć. Właśnie liczę na to że będą chciały pracować w dalszych slotach, bo docelowo chce kupić silentumpc fera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 Czemu po prostu nie kupisz normalnych, niskich ramów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar2905 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 (edytowane) Czemu po prostu nie kupisz normalnych, niskich ramów? Ponieważ te mają dobre możliwości podkręcania. Koleś wykręcił na nich 2000mhz. na cl10 i 1.65v(były stabilne). Edytowane 31 Marca 2012 przez Oskar2905 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 (edytowane) Nieważne, ja w tym temacie się już nie udzielam :P Edytowane 31 Marca 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 (edytowane) humanoidal, ty się udzielaj, rozszerzaj jednak horyzonty myślowe ;) Nie wybrał SandyBridge a APU od AMD. Przy APU taktowanie pamięci ma duży wpływ na wydajność grafiki. Wpływ ma też DualChannel i dlatego warto jak najszybciej dorobić się drugiej kości. Edit: przyznać się kto zminusował post #115 od Oskar2905 :?: Edytowane 31 Marca 2012 przez Klaus 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar2905 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 Nieważne, ja w tym temacie się już nie udzielam :P Nie chodziło mi o to że jak są wysokie to się lepiej podkręcają. :lol2: chodziło mi o to że jak przeglądałem testy to drugich takich tanich pamięci o takich możliwościach OC nie znajdę, to że są wysokie przecierpię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar2905 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Potrzebuję jak najlepszego chłodzenia na fm1 (do 100zł). Co polecacie? Chłodzenie musi być ciche, ale nie kosztem wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar2905 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Części doszły. W niedługim czasie pokaże jak się sprawuję. Pytanie co do chłodzenia nadal aktualne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 http://www.morele.net/silentiumpc-spartan-he923-309590 http://www.morele.net/thermaltake-contac-21-clp0600-430856/ SilentiumPC / Fera HE1224 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar2905 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Najbardziej mnie interesuje TT Contac 21 i fera. Będzie można na nich podkręcić trochę CPU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...