kelcior Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 Super symulacja miasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 (edytowane) Wiem że bez takich jak Wy tematu by nie było, wiadomości o grze też nie, ale mimo to zapytam, dlaczego w dzisiejszych czasach, kupujecie gry zaraz po premierze? 1) Ani to tanie rozwiązanie, więc i nie opłacalne 2) Kot w worku, co najczęściej kończy się tak..znów, nie opłacalne :( Gierka mnie wyszla rowne 30e, nie uwazam aby to bylo duzo, po za tym po wersji beta mialem dosc pozytywne odczucia, w koncu 1h blokada zrobila swoje i czlowiek nie zdarzyl odkryc tych wszystkich trupow ktore teraz wypadly z szafy :) Widzialem, ze ludzie na hinduskim Origin kupowali ja za rownowartosc 22e, wiec nie wszyscy poplyneli na duza kase :) Edytowane 13 Marca 2013 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2013 Wiem że bez takich jak Wy tematu by nie było, wiadomości o grze też nie, ale mimo to zapytam, dlaczego w dzisiejszych czasach, kupujecie gry zaraz po premierze? 1) Ani to tanie rozwiązanie, więc i nie opłacalne 2) Kot w worku, co najczęściej kończy się tak..znów, nie opłacalne To nie ma znaczenia gdy sie na jakiś tytuł czeka z wielka nadzieją. W tym wypadku na citybuilder wszech czasów... Jeśli chce w coś grać nie będe czekał pół roku na poprawki...albo kupuje od razu i przetrwam w oczekiwaniu na kolejne patche albo nie kupię wcale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2013 http://www.reddit.com/r/Games/comments/1a9t0e/simcity_modder_removes_always_online_forced/ Garść ciekawych informacji. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczu Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2013 Czyli znów wyszły kłamstwa i pazerność na jaw . Chcieli więcej kasy za dlc i straszna troska o graczy okazała się obłudą Nie trzeba trybu online, nie potrzeba żadnych obliczeń na serwerach, można modyfikować regiony, prawdziwa liczba mieszkańców 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2013 (edytowane) Po prostu widać gdzie ea ma graczy(klientów-baranów do strzyżenia)...nic nowego... Jakby maxis wydał gdzieś indziej, choćby na steam, to zapewne mozna byłoby grać offline od razu.... Zapomniałem dodać, że zapewne jako DLC zaplanowano poszerzenie granic miasta i budowe poza granicami wydzielonego kawałka...tak jak "przypadkiem" można dzięki temu wspomnianemu moderowi.. Edytowane 14 Marca 2013 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2013 Jakby maxis wydał gdzieś indziej, choćby na steam, to zapewne mozna byłoby grać offline od razu.... Maxis jest częścią EA.. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 jak tam panowie idzie granie? u mnie po przekroczeniu 20.000.000 gra zaczela sie wieszac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 (edytowane) To chyba nie jest liczba mieszkańców? EDIT A jak już pytasz drugi dzień z rzędu nie mogę zagrać bo akurat mój serwer (EU West 1) jest znów wyłączony... Edytowane 15 Marca 2013 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicha Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 Kurde chciałem kupić tą gre ,ale tak ją troszkę zbluzgaliście ,że kupiłem sobie Cities XL Platinum 2013 - mam nadzieję ,że się nie zawiode :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 jak się podepbniesz pod jakiś superkomputer, albo załątwisz liczenie w chmurze... ta gra jest niegrywalna... przy cales zciach!osci maxis jednak zoptymalizowal gre zajebiscie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 Wystarczy co pewien czas wyjść do menu i załadować mapę od nowa, całość trwa 20sek a pomaga w 100%. Na moim sprzęcie (Amd X2 250+, 4GB, 7900GTX) gra działa w 1920x1200 + niskie detale w ~30fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) Kupilem i załuje. Ilosc bledow i AI zabija ta gre... Juz dawno takich debilizmow nie widzialem. Simcity 5 beta live... Najlepszy jest blad lub celowe dzialanie jak dolacza sie do regionu i chce sie zajac opuszczone miasto. "nie mozesz zajac terenu poniewaz nie masz tej samej wersji gry" w krotkim tlumaczeniu. P************ EA. Edytowane 16 Marca 2013 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczu Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 Może chodzi o dodatki (kolekcjonerska i takie tam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) No wlasnie tak jest, kazdy kraj czy region ma inne wersje czy dodatki w postaci budynkow etc. Ale przeciez przejmujac miasto teren jest I tak pusty... Lenistwo programistow I glupota wydawcow przestaje miec granice w wydawaniu gier. Edytowane 16 Marca 2013 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 Mam dosyć. Zbudowałem miasto typowo turystyczne. Zarabiam 5k na godzine po to by nagle mieć 2k na minusie. Ale oki. Turyści w nocy nie kupują, rozumiem. Z racji że niby jest taka współpraca między miastami zbudowałem obok miasteczko typowo przemysłowe. I niestety nieroby z sąsiedniego miasta mimo że nia mają kasy nie podejmują pracy. Wogóle był ciekawy błąd. Wybudowałem na szybko ulice strefy na pauzie postawiłęm elektrownie i nie mogła zacząć działać. nie było ludzi. Nawet jak już byli to nie działała. pomogło zniszczenie i postawienie jej od nowa. Autobusy jeżdżą na wycieczki grupowe, straż żeby dojechać do pożaru jedzie na około, woda nie dochodzi mimo że mam pompy ponad stan. Jest dużo ciekawych rozwiązań ale reszta leży na całej lini. Nie można było udostępnić możliwości wytyczania linii autobusowych i ilości autobusów na danej lini? Straż stoi w korkach, trudno określić zasięg działania policji i straży. Poczekam aż połatają tą gre jakoś sensownie. Rozwiązania ekonomiczne były zdecydowanie lepsze w SC4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 (edytowane) Z dnia na dzien robi sie coraz ciekawiej: http://www.cinemable...-DRM-53685.html Jesli sie komus nie chce czytac, istnieje hack ktory pozwala na zmodyfikowanie/zniszczenie kazdego miasta online. http-~~-//www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ROy6VE5ZsZw Edytowane 16 Marca 2013 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 sposób na bardzo wysoką populację - brak korków i komunikacji miejskiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 kNoRepeatNetworkAlertSeconds : 15,kNetDownForceQuitAfterMinutes : 20,Świeżo znalezione w kodzie SC ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 (edytowane) wczoraj dostałem maila z EA, że do końca tygodnia będę miał możliwość dodania darmowej gry na origin w ramach rekompensaty za z[ciach!]ą premierę sim city... do wyboru między innymi: bf3, deadspace3, medal of honor, mass effect3, most wanted... zastanawiam się pomiędzy medalem a deadspacem - w koncu gry w miare swieze i dobrze oceniane btw ceo ea zrezygnowal, czytaj [ciach!]li go http://www.forbes.co...down-as-ea-ceo/ Edytowane 19 Marca 2013 przez grzechuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Czyli generalnie gry mocno bazujace na DLC'kach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gekons Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Gra fajnie wygląda, chyba se ją kupię i zbuduje miasto z kolegami xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Gra fajna, ale wielkość miasta to jest porażka na całej linii. Miasto które można objechać autem w 10min :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Wielkość map to jest coś co się rzuca w oczy zanim się zagra. Po dłuższym zapoznaniu z grą okazuje się znacznie słabsza niż jej poprzednik Sim City 4! Ja obecnie zakończyłem przygodę z tym tytułem i na tą chwilę żałuje wydanych pieniędzy. Poczekam na patche i ogólnie większe zmiany to wtedy wrócę do budowania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 cos zaczynaja latac, kto wie moze jeszcze wroce do gry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2013 Dzisiaj pierwszy dzień wybrania gry za darmoche w ramach przeprosin. Wszystko ładnie pięknie ale jak widze te tytuły to mnie trafia. W grę wchodzi MOHA, NFS, i DS3 ale co z tego skoro każda to lipa na całej lini. Ciekawe kiedy mnie przeproszą za to jakie gry dali... DS3 jedynie bym wziął ale nie mój klimat więc zostaje MOHA i NFS. Obydwie tak samo dopracowane jak SIM CITY. BF3 oczywiście już mam. ME3 też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 Wygląda to jak ochłap rzucony od łaski. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoczu Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 A oczekiwaliście czegoś innego ? Dali standardowe edycje aby w najlepszym razie narobić smaku a potem dokupić dlc . Nie ma nic za darmo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 Dałem ponad 100zł za nie grywalna grę więc to nie jest za darmo... choć takie czasy i inni wydawcy nic nie dają. Zastanawia mnie tylko skąd te super recenzje Sim City?! A tekst najlepsze SC w historii przebija wszystko skoro do 4 to sie nie umywa. Aż mi sie zachciało zainstalować SC4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2013 SC4 też oferują za darmo w wersji deluxe nawet! :D Przy okazji patch 1.8 wyszedł. To już chyba trzeci odkąd przestałem grać. Obserwuje release note ale za każdym razem nic co by zbliżało gre do poprzedniczki. Tylko same bugi ale żadnej poprawy funkcjonalności gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...