Skocz do zawartości
soSna

Nie dzialaja porty USB + znika ikona glosnosci

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od dluzszego czasu komp czasami dziwnie sie zachowywal, niektore rzeczy mi po prostu znikaly, aplikacje czasem nie odpalaly sie, ale skanowalem kompa avira i nic mi nie wykrywalo. Wczoraj wrocilem wieczorem do domu, a komp byl nie wiem dlaczego w stanie uspienia (zawsze mam ta opcje wylaczona). Gdy go odpalilem okazalo sie, ze dwa porty USB w ogole nie reaguja, nie ma ikonki glosnosci i troche przycinal. Zresetowalem go i ikonka glosnosci wrocila by znow zniknac po odpaleniu chyba firefox'a, a 2 porty USB wlaczyly sie doslownie na sekunde. Puscilem Avire - oczywiscie nic nie wykryla, Spyware Doctor wykryl z 80 infekcji, ale nie moge ich wywalic bo nie mam oplaconej licencji. Polecono mi FixIEDef, ale program zawiesza sie na "Parsing Hosts File". Nizej logi z OTL'a

mam nadzieje, ze to jednak nei uszkodzenie fizyczne portow, tylko jednak jakies scierwo przyblakane z neta... :/

Prosze o pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit. Daj log z TDSSKiller.

Wykonaj skrypt:

:OTL

IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = Facemoods Search

IE - HKU\S-1-5-21-1605250993-96192622-3642645031-1000\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = Facemoods Search

IE - HKU\S-1-5-21-1605250993-96192622-3642645031-1000\..\SearchScopes\{0D7562AE-8EF6-416d-A838-AB665251703A}: "URL" = Facemoods Search

FF - prefs.js..extensions.enabledItems: vshareus@toolbar:1.0.0

[2010/12/30 11:47:50 | 000,002,037 | ---- | M] () -- C:\Program Files (x86)\mozilla firefox\searchplugins\fcmdSrchostpl.xml

O3:64bit: - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.

O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.

O4 - Startup: C:\Users\Default\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\Best Buy pc app.lnk = C:\ProgramData\Best Buy pc app\ClickOnceSetup.exe (Microsoft)

O4 - Startup: C:\Users\Default User\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\Best Buy pc app.lnk = C:\ProgramData\Best Buy pc app\ClickOnceSetup.exe (Microsoft)

Jednak watpie zeby problem mial zwiazek z tematyka tego dzialu. Wyglada bardziej na sprzetowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skany zrobie jutro, zrobilem fixa OTLem i wyszlo:

Error: Unable to interpret <IE - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant = Facemoods Search> in the current context!Error: Unable to interpret <IE - HKU\S-1-5-21-1605250993-96192622-3642645031-1000\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = Facemoods Search> in the current context!Error: Unable to interpret <IE - HKU\S-1-5-21-1605250993-96192622-3642645031-1000\..\SearchScopes\{0D7562AE-8EF6-416d-A838-AB665251703A}: "URL" = Facemoods Search> in the current context!Error: Unable to interpret <FF - prefs.js..extensions.enabledItems: vshareus@toolbar:1.0.0> in the current context!Error: Unable to interpret <[2010/12/30 11:47:50 | 000,002,037 | ---- | M] () -- C:\Program Files (x86)\mozilla firefox\searchplugins\fcmdSrchostpl.xml> in the current context!Error: Unable to interpret <O3:64bit: - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.> in the current context!Error: Unable to interpret <O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.> in the current context!Error: Unable to interpret <O4 - Startup: C:\Users\Default\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\Best Buy pc app.lnk = C:\ProgramData\Best Buy pc app\ClickOnceSetup.exe (Microsoft)> in the current context!Error: Unable to interpret <O4 - Startup: C:\Users\Default User\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup\Best Buy pc app.lnk = C:\ProgramData\Best Buy pc app\ClickOnceSetup.exe (Microsoft)> in the current context! OTL by OldTimer - Version 3.2.36.1 log created on 03092012_020500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi