Pave64 Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Witam, Posiadam laptopa ASUS K50IN z kartą graficzną NVIDIA GeForce 102M. Mam zainstalowane najnowsze sterowniki, ale w panelu sterowania ustawieniami karty nie mogę wybrać skalowania o stałych proporcjach. Po zaznaczeniu tej opcji i kliknięciu "Zastosuj" ekran na chwilę gaśnie, potem znowu się zapala i pojawia się okienko dialogowe "Czy zapisać aktualne ustawienia?". Po kliknięciu na przycisk "Tak" po chwili ekran znowu miga, po czym zaznaczenie przeskakuje na skalowanie pełnoekranowe. Opcja "Bez skalowania" działa. Szukałem odpowiedzi na ten problem, ale nie znalazłem nic podobnego. Nagrałem nawet film na którym widać ten błąd. http://youtu.be/ZMqZkaAlc_s Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Nvidia Scaling not sticking... - GameSpot.com Czytaj od 4-postu od dołu. Ps. Dawno nie widziałem tak ładnie "założonego" tematu. Naprawdę szacunek. Jakbyś miał problemy z językiem en to napisz ;) Pozrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pave64 Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2012 Dziękuję za szybką odpowiedź :), niestety rozwiązanie opisane na podanym przez Ciebie forum nie działa u mnie. Tam problem został rozwiązany poprzez edycję kontroli proporcji w monitorze, natomiast ze względu na to, że posiadam laptopa, nie mam możliwości modyfikowania ustawień monitora. Natomiast podczas prób zastosowania innych porad doszedłem do ciekawej konkluzji. Przy ustawieniu dowolnej rozdzielczości poza natywną, mogę wybrać każdy tryb skalowania i działa to bez problemu. Dopiero po wybraniu natywnej rozdzielczości monitora (1366x768) w magiczny sposób tryb skalowania przeskakuje na "Pełny ekran"... Czy jest możliwość ręcznej edycji tych ustawień w jakichś plikach konfiguracyjnych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...