Skocz do zawartości
Bubby

Jaki CPU kupić?? -problem z wyborem...

Rekomendowane odpowiedzi

Udało mi się w końcu wykryć że komp nie odpala bo (!) zasilacz padł. Niestety przy tym odkryciu wykazałem się sporym ubytkiem w inteligencji i niechcący spaliłem mojego wysłużonego TunderBirda który miał trafić do kompa mojego brata. Ten powieniwać TB się spalił zarządał odemnie mojego XP 1700+. Cóż mam robić, oddałem mu (nie krytykujcie, dostałem dołatę różnicy cen od brata) a sam chcę kupić sobie teraz coś mocniejszego. Jakieś propozycje? Myślałem nad AthlonemXP 2500+ na Bartonie. Kosztuje akurat tyle ile odłożyłem (450-500zł). Podobno jest następcą 1700+ jesli chodzi o podkręcanie. Czy będzie się dobrze kręcić? Jakieś sugestie odnośnie serii itd, itp?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się w końcu wykryć że komp nie odpala bo (!) zasilacz padł. Niestety przy tym odkryciu wykazałem się sporym ubytkiem w inteligencji i niechcący spaliłem mojego wysłużonego TunderBirda który miał trafić do kompa mojego brata. Ten powieniwać TB się spalił zarządał odemnie mojego XP 1700+. Cóż mam robić, oddałem mu (nie krytykujcie, dostałem dołatę różnicy cen od brata) a sam chcę kupić sobie teraz coś mocniejszego. Jakieś propozycje? Myślałem nad AthlonemXP 2500+ na Bartonie. Kosztuje akurat tyle ile odłożyłem (450-500zł). Podobno jest następcą 1700+ jesli chodzi o podkręcanie. Czy będzie się dobrze kręcić? Jakieś sugestie odnośnie serii itd, itp?

SZUKAJ!!!

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SZUKAJ!!!

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Dołączona grafika

rotfl !!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: 8) :lol: :o 8O 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SZUKAJ!!!

:twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Sam sobie szukaj! Funkcja szukaj w BBforach jest tak nie udolnie zaprogramowana że nic nie da się w nich znaleść. Myślisz że nie szukałem? Znajduje mi dziesiątki, czasem nawet setki tematów nie związanych z tym czego poszukuję tylko dlatego że ktoś na cały wątek w jednym poście urzył jednego słowa-klucza. Osobiście mam lepsze rzeczy do robienia niż czytanie tego wszystkiego tylko po to by znaleść kilka interesujących mnie postów.

BTW. Beznadziejne zdięcie. Co do reszy wad tej fotki to się powstrzymam bo jeszcze mnie z forum wywalą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam sobie szukaj! Funkcja szukaj w BBforach jest tak nie udolnie zaprogramowana że nic nie da się w nich znaleść. Myślisz że nie szukałem? Znajduje mi dziesiątki....

Przemecz sie troche gosciu, watek barton2500 jest najdalej zakladke dalej.

ps Jak dla mnie ten smutny barton nie powinien miec ratingu nawet 2400, ale co tam, ja mam intela wiec moje zdanie sie nie liczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdz tutaj a zobaczysz ile ludzie wyciagaja z Bartonow  :D Zycze ci takich samych wynikow  :wink:

Faktycznie słabiutko. To w takim razie co kupić, aby kasy w błoto nie wywalić??
Ja na Twoim miejscu bym wziął albo xp1700 albo 1800, najlepiej wybieranego co by chociaż na 2300-2400 chodził. Cena bartona w porównaniu do tego co on oferuje jest wciąż za wysoka. By był on w miarę atrakcyjnym produktem musi ona wynosić ~350pln lub mniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym znowu kupił Antka  1700+ ale wybor nalezy do Ciebie

Już mam jednego (kupiony tydzień temu) i się na nim zawiodłem. 1466@2084 to max jaki można z niego wycisnąć. Przy próbie osiągnięcia 1466@2250 zasilacz mi się spalił 8O

Kasę na tego 2500+ Barton mam, teraz tylko muszę się zebrać i poszukać czegoś takiego w sklepach...

Z tamtej strony wypisałem sobie osiągi i numerki z rdzenia. Może się przydać:

1830@3016 AQUCA 0306 XPBW

1830@2923 AQUCA 0303 VPBW

1830@2818 AQXDA 0319

1830@2749 AQUCA 02

1830@2641 AQUCA 0303 VPAW

1830@2638 AQUCA 0304 RPAW

1830@2607 AQXCA 0314 MPMW

1830@2589 AQUCA 0304 RPAW

1830@2529 AQUCA 0304 RPAW

1830@2505 AQUCA

1830@2505 AXDA 2500 KV4D

1830@2505 AQUCA 0304 XPCW

1830@2499 AXDA 2500 AQUCA

Wynika z tego że muszę szukać czegoś w tym stylu:

lub

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym znowu kupił Antka  1700+ ale wybor nalezy do Ciebie

Kasę na tego 2500+ Barton mam, teraz tylko muszę się zebrać i poszukać czegoś takiego w sklepach...

lub

tylko zainwestuj w dobre chlodzenie :-)

ja mam AQXEA i nie mam pojecia jak sie kreci :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko zainwestuj w dobre chlodzenie :-) 

ja mam AQXEA i nie mam pojecia jak sie kreci :-)

Mam chłodzenie wodne, najwyżej kupię sobie chłodnicę z prawdziwego rdarzenia, bo teraz to jest prowizorka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...