slawex24 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2012 (edytowane) Witam, Poszukuję monitora LCD w rozmiarze 22-24", z matrycą IPS, MVA, PVA, itp., nie TN, z podświetleniem LED, z wejściami D-SUB i DVI lub HDMI, (jeśli DVI-I to jak wiadomo D-SUB nie jest niezbędne ;)) koniecznie z wbudowanymi głośnikami odtwarzającymi dźwięk przychodzący po HDMI, cena: fajnie by było jakby <1300zł, ale jak będzie coś klasę lepsze za dwie czy trzy stówki więcej to będę wdzięczny za propozycje, z chęcią rozważę ;) monitor w większości do pracy (coś a'la biurowa), amatorsko grafika, filmy. przy okazji mam pytanie: czy są dobrze działające przejściówki z HDMI na DisplayPort (obraz + dźwięk)? chodzi mi o podłączenie np. tunera DVB-T z wyjściem HDMI do monitora z wejściem DP, bo zauważyłem, że coraz więcej producentów monitorów rezygnuje z HDMI na rzecz DP (pewno ze względu na opłaty), jeśli takie przejściówki są i działają wymaganie co do HDMI zmieni mi się na DP ;), Proszę o pomoc w wyborze. Z góry dziękuję ;) -------------------------------------------------- Witam ponownie, Poszperałem i co nieco sobie znalazłem (wymaganie HDMI jednak pomijam) Co myślicie o: 1. NEC EA232WMi 2. Fujitsu P23T-6 3. Eizo FS2331 4. Philips 241P4QPYEB 5. Philips 235PQ2EB co byście z tej piątki polecili? Z góry dzięki za pomoc :) Edytowane 12 Marca 2012 przez slawex24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...