EnDurion Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2012 Witam wszystkich. Mój sprzęt wskazujący trochę już mi służy i podczas kliknięcia lewym bądź prawym przyciskiem myszy lubi sobie czasem odczytać kilka kliknięć, tak, jakby coś w niej nie łączyło podczas naciśnięcia. Na przykład klikam jednokrotnie na ikonę by ją przenieść a mysz odczytuje mi dwa kliknięcia, co w efekcie uruchamia program z ikonki. Moje pytanie brzmi: Czy istnieją programy opóźniające kliknięcie myszki tak, aby np. po pierwszym kliknięciu (tym rzekomo odczytanym przez myszkę) musiałbym odczekać ustaloną ilość czasu, by kliknięcie mogło ponownie nastąpić? Coś takiego jest w Bascom'ie i zwie się chyba debounce, mam rację? Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2012 Zakup nowej myszki nie wchodzi w gre? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 12 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2012 Wchodzi w grę jak najbardziej, ale może jeszcze na jakiś okres czasu jest możliwe alternatywne poradzenie sobie z problemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Jest alternatywa : Wymienić mikroswitch . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...