Gość Harry Lloyd Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 (edytowane) Jakiś czas temu były informacje o chęci stworzenia sequela tej gry. Właśnie oficjalnie ruszyła zbiórka kasy na jej development. Zbierana jest stara ekipa z tamtych lat, Interplay itp, jest Brian Fargo, jest też Mike Morgan czyli kompozytor muzyki do starych Falloutów. Na razie nie wiadomo w sumie nic jak gra ma wyglądać, troche szkoda, bo chętnie sam coś dołożę, ale troche głupio dawać kasę w ciemno. Jakieś prototypowe obrazki by mogli zrobić, napisać coś wiecej o mechanice, rozowju postaci itp. No ale może nic jeszcze nie jest opracowane, bo w końcu oficjalnie projekt jeszcze się nie rozpoczął. Tutaj strona projektu - Wasteland 2 by inXile entertainment — Kickstarter Kasa napływa błyskawicznie (z godzinę temu było 17k, obecnie już 41k), więc osiągnięcie celu jest raczej pewne. Edytowane 13 Marca 2012 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 Widzę rodzi się nowa świecka tradycja - dajcie nam kasę - my grę zrobimy, a później ją kupicie, chyba że nie spełni Waszych oczekiwań. Już chyba 3 tego typu projekt w ciągu ostatnich tygodni firmy próbują przeforsować. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 Dając 15$ mamy cyfrową wersję gry wliczoną, wątpię żeby mniej kosztowała na premierze. Tyle przynajmniej dam, ale poczekam na końcowy termin, bo może będzie coś więcej wiadomo, i będzie warto dać więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 (edytowane) 30$ wpłacone. Czyżby kickstart-ery były odrodzeniem się złotego wieku branży gier, czyli naszej młodości (co najmniej mojej :))? Nie pozostaje nic innego niż wspierać takie akcje. @Caleb i bardzo dobrze. W dzisiejszych czasach to chyba jedyna nadzieja na to, że będzie lepiej... zobaczymy jak wyjdzie to później w praniu. Edytowane 13 Marca 2012 przez ojejku 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Już ponad bańka na koncie. A do zakończenia miesiąc. Przecież uzbierać milion zielonych to banał. Czyż nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 (...) They’ve just been in touch to say that, if they can reach $2.1 million during the 17 days remaining on the funding schedule, they’ll be bringing in Obisidian Entertainment, including Planescape: Torment mastermind Chris Avellone, to help them make the game. The minds behind Fallout and Planescape, together. A veritable RPG supergroup. This has to happen. !!! Obsidian Joining Wasteland 2 – On One Condition… | Rock, Paper, Shotgun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2012 Pojawil się pierwszy screenshot z bardzo wczesnej fazy. The first pass shot at Wasteland 2 can be found here. http://imgur.com/JroxW We'll set up polls in the forum for feedback. Particle effects & post process will give it more texture. Need to make sure play field clean. Perhaps we should let people choose the palette so they can have lighter or more bleak tones. And yes do keep in mind that the palette changes as it gets later in the day. We are trying to keep things as fluid as possible. Overall a great response for our very early shot. The feedback is always welcomed and it's only been 90 days so things will keep improving. Jakis czas temu podano rowniez, ze wraz z Wasteland 2 gracze otrzymaja pierwsza czesc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2012 Ale cukierek... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 http://vimeo.com/59292662#at=0 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Intro pierwsza klasa. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Zapowiada się zacnie, choć mam nadzieję, że te dialogi Morrowind-style trochę się jednak rozwiną. No i oglądając intro, mam nieodparte wrażenie, że twórcy inspirowali się dość mocno naszą rodzimą Neuroshimą - Posterunek (ew. Nowy Jork), gangerzy z Detroit, Moloch, Saint Louis, coś na kształt metadżungli, a w tle słychać było Rosjan z Orbitala. Co oczywiście niekoniecznie jest wadą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Mnie tez się podoba. Dobrze ze wsparłem projekt :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalOst Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 http://www.youtube.com/watch?v=R9hQWqtxXPU mirror z youtube'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2014 Nikt nie gra ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2014 Wszyscy grają, nikt nie pisze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 staty mają duży wpływ na rozgrywkę (jak planescape) czy tylko pośredni (jak baldur)? bo nie wiem jaki team złożyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Witam.Powiedźcie mi jak reanimować postać,bo nie mogę nic na ten temat znaleźć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Surgery (Chirurgia) na postaci, musisz mieć zestaw chirurgiczny do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Witam.Powiedźcie mi jak reanimować postać,bo nie mogę nic na ten temat znaleźć? Najlepiej to nie umierać po prostu, dziesiątki save-load i każdą walkę da się przejść bez straty w ludziach. :> W przeciwnym wypadku tak jak napisał costi. Jak nie masz żadnego leczyciela albo zestawu to możesz się pożegnać z ziomkiem na zawsze. Gram na drugim poziomie trudności i łatwo nie jest, z tego co czytałem to bardzo polecają przedostatni, ale ja za miętki jestem w te klocki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 W tej grze trzeba tulić osłony ile się da, bardzo zwiększają szanse przeżycia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 I jak sie gra ? Jest to cos warte dla fana Fallouta ? Patrzylem na jakies gameplaye, ale bardziej mi to Fallout Tactics przypomina, niz pierwsze Fallouty niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 Ja łupię od kilku dni i nie mogę się oderwać także mi się chyba podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 I jak sie gra ? Jest to cos warte dla fana Fallouta ? Patrzylem na jakies gameplaye, ale bardziej mi to Fallout Tactics przypomina, niz pierwsze Fallouty niestety. Do tacticsa jest podobne o tyle, że masz drużynę, poza tym to erpeg pełną gębą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Wczoraj wróciłem z wakacji i pograłem 2 godziny. Zapowiada sie nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 podoba mi się, że można wszystkich wyciąć w pień ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Do tacticsa jest podobne o tyle, że masz drużynę, poza tym to erpeg pełną gębą. Nic nie stoi na przeszkodzie grać solo. ;> Grzechuk - to jest spuścizna serii fallout także wszystkie smaczki muszą być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Nic nie stoi na przeszkodzie grać solo. ;> Poziom trudności? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Do wyboru jest kilka. ;> https://www.youtube.com/results?search_query=wasteland+2+solo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2014 (edytowane) W końcu pojawiła się łatka, która zajmuje bagatela 1,5GB, są w niej też poprawki dla spolszczenia: http://wastelandrpg.tumblr.com/post/98474203546/wasteland-2-patch-1-56458-release-notes Edytowane 26 Września 2014 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2014 Brakuje tylko nastepcy Jagged Alliance 2 na kickstarterze i muzyki z tego tytulu ktora byla jedna z najlepszych w dziejach imo w tego typu grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...