Skocz do zawartości
Hopes

Jak odłączyć 4 pin? (20+4)

Rekomendowane odpowiedzi

"w sytuacji odwrotnej czyli zasilacz ATX 24pin a płyta 20pin, może być problem, wtyczka nie wejdzie, ale naszczęście producęci wczas się skapowali i jest możliwość odłączanie dodatkowych 4pinów" Mój chyba ma też.

Zasilacz 20+4pin - pytanie (rozwiązany) dokładnie tak wygląda

Jak to odłączyć, żeby wygladało tak jak n a zdjęciu? Próbowałem już XXX ale strasznie mocno siedzi, a ja nie chce uszkodzić wtyku czy też zasilacza bo i gwara przepadnie i przyszłościowy sprzęt nie pociągnie.

Żeby podłączyć pod płyte główna to muszę odłączyć te 4 pin bo obok mam taką bateryjkę i inaczej nie wejdzie

Edytowane przez Hopes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie masz możliwości odpięcia to zostaje...nóż. Jednego Fortrona tak przerobiłem i śmiga do dzisiaj ;)

Pozdrawiam

Na stronie pisze 20pin i 24pin więc raczej da się oddzielić i w dodatku widze przekrój między 4 pin a 20 pin wygląda on podobnie jak na zdjęciu wyżej tylko, że jakoś nie moge to oddzielić...

A nóż zaraz wezme i kogoś wypaprosze tutaj przecież jasno pisze że zależy mi na gwarancji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie potrafisz rozpiąć wtyczki to bym nożem nikomu nie groził na twoim miejscu. Jeszcze wypaproszysz sam siebie...

Masz 3 kierunki w których możesz pociągnąć. Przypatrz się uważnie. Spróbuj w bok. Wydaje się, ze powinno być coś takiego:

http://www.hardwaresecrets.com/imageview.php?image=4787

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie potrafisz rozpiąć wtyczki to bym nożem nikomu nie groził na twoim miejscu. Jeszcze wypaproszysz sam siebie...

Masz 3 kierunki w których możesz pociągnąć. Przypatrz się uważnie. Spróbuj w bok. Wydaje się, ze powinno być coś takiego:

http://www.hardwaresecrets.com/imageview.php?image=4787

Pozdrawiam

Link nie działa.

Nice joke z tym nożem ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi