Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam miałem wspaniałą kartę jak w temacie lecz zmieniłem platformę na nowszą a wniej jest brak wejścia PCI. Możecie mi poradzić jaka karta będzie dobrym następcą elite pro tyle tylko że na pci-e. Najlepiej z zewnętrznym panelem bo bardzo często go użytkowałem i teraz nie wyobrażam sobie że co chwilę musiałbym zaglądać za obudowę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli koniecznie potrzebujesz zewnętrznego panelu to może lepiej kupić zewnętrzną kartę na USB? Jeszcze kwestia czy ma to być karta 5/7.1 czy stereo? Jeśli stereo to wybór jest tu bardzo duży. Jeśli wielokanałowa to wybór jest mniejszy, ale są takie produkty jak X-Fi Surround, MAYA EX 5, MAYA U5 i GigaPort HD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dalszym ciągu nie wiem co ma oferować dodatkowy panel przy karcie dźwiękowej. Bo jeżeli korzystałeś głównie z wejścia słuchawkowego to taki panel w sumie jest Ci zbędny.

Co do karty dźwiękowej, jeżeli ma ona być lepsza od elite pro oraz oferować większe możliwości to na pewno zadowoli cię:

- AuzenTech X-Fi HomeTheater HD 7.1

Ale cena jest za wysoka...

Lub coś w bardziej przystępnej cenie:

- X-FI Titanium HD

Oczywiście te karty nie mają panelu zewnętrznego w zestawie.

Było by łatwiej dobrać kartę dźwiękową jak byś napisał jaki sprzęt grający posiadasz, oraz do czego go wykorzystujesz czyli np. filmy wysokiej jakości, po kompresji, muzyka bez kompresji, skompresowana do jakiego formatu, gry korzystające z efektów EAX czy też nie itp.

Edytowane przez KoVol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie patrzyłem na AuzenTech X-Fi HomeTheater HD 7.1 tylko ta cena i niepodoba mi się mieszanie kablami hdmi. Doradź mi która z tych dwóch kart jest lepsza wspomniany X-fi titanium HD czy X-Fi Titanium Fatality Pro? Dodam że przy obydwu kartach nie musiał bym się nawet ze zmianą sterowników bawić bo mam zainstalowane najlepsze PAX-y które do obu tych kart pasują:) A i czy te obie karty będą znacznie słabsze od Elite pro?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi