SilaHD Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 (edytowane) Witam, chce kupic rodzicom laptopa do kwoty 2150zł. Wykorzystywany głownie do netu, pisania, gadania przez Skype itp. żadnych cudów. Czasami ojciec pogra w coś ale nie jest to BF3 . Mam 4 propozycje i prosiłbym o radę, który wybrać: http://allegro.pl/asus-x53sc-x53sd-i3-4gb-500gb-gt520mx-windows-7-i2204758962.html http://allegro.pl/as...2188309682.html http://allegro.pl/as...2196124142.html http://allegro.pl/as...2186995017.html Dwa są z matrycą matową, ale nie wiem czy w tej cenie ta matryca będzie w miarę dobra. Edytowane 13 Marca 2012 przez SilaHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blu3 Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 To ma być auto, czy laptop? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 To ma być auto, czy laptop? Hm, coś się pop.. Poprawiłem linki.:wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 (edytowane) Jeżeli to ma być laptop dla starszych państwa, to zakładam że nie będą grać. Jeżeli nie będą grać, to kładź nacisk na platforme intela*, bez żadnych grafika ATI/nVidia bo toto sie tylko psuje po upływie gwarancji. Model dopasuj do preferencji rodziców- czy podoba się na wygląd, czy sie wygodnie pisze itd. Kupując laptopa najlepiej najpierw iść do sklepu i wziąć interesujący nas model(lub bliźniaczy) do ręki - zobaczyć jak zawiasy pracują, czy się obudowa nie gnie itd. Wszystko po to, żeby za pół roku nie było zonka bo zawiasy się telepią a serwis gwarancyjny oczywiście uzna że to z winy użytkownika. Zamówić możesz potem z interneru. Przykład: Dell Inspiron N5040 2x2.13GHz HDMI+TORBA+ANTIVIRUS (2190573209) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Obudowa dość solidnie zrobiona (robiłem już takie po zalaniu :] ), klawiatura wygodna (jak dla mnie - ale to trzeba indywidualnie podejść). Laptop ładny, bez bajerów, nie świeci sie jak psu jajca(patrz -> toshiba satellite a300 :D) . No i serwis gwarancyjny della - jeden z najlepszych. *mowie z doświadczenia jako serwisant, 60-70% usterek w laptopach to usterki dotyczące układów BGA, w 80-90% są to grafiki/mosty ATI/nvidia. Nie jestem w stanie zapewnić że dana konfiguracja sie nie zepsuje, bo to będzie wiadomo po 2-3 latach od wyjścia danej serii układów, natomiast dotychczas układy intela (i procki!) psują się najmniej. Edytowane 13 Marca 2012 przez pix3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 (edytowane) A coś z della na procku I3 i z Win7? Acha, klawiatura musi być jak w kompie z osobną częścią numeryczną. Edytowane 13 Marca 2012 przez SilaHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obijak Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 Lepiej stacjonarny na Celeronku G530 i monitor ok. 21,5 cala.Po co męczyć oczy,laptopy mają specyficzne matryce.Coś wiem o tym,po kilku latach wzrok się mocno pogarsza.Zawsze mogą przenosić dane na przenośnym dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 13 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2012 (edytowane) Lepiej stacjonarny na Celeronku G530 i monitor ok. 21,5 cala.Po co męczyć oczy,laptopy mają specyficzne matryce.Coś wiem o tym,po kilku latach wzrok się mocno pogarsza.Zawsze mogą przenosić dane na przenośnym dysku. Stacjonarny to bym sam im poskładał nowy, bo teraz mają PCeta, ale nowy odpada ze względu na brak miejsca.Laptop musowo. P.S. Temat można zamknąć. Laptop zakupiony. Edytowane 16 Marca 2012 przez SilaHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...