KitKat Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 (edytowane) Witam, Zamierzam złożyć zestaw na podstawie "Zestawu komputerowego na marzec 2012 r" do 4500 zł(Nie licząc obudowy i systemu). Zestaw ma się bardzo podobnie: Procesor: Intel Core i7-2600K Płyta główna: Asus P8P67 Rev. 3.0 Karta graficzna: Gainward GTX 570 GoesLikeHell Pamięć: Kingston 2x4GB 1600 MHz HyperX Blue Dysk Twardy: WD Blue AAKX 500GB Dysk SSD: Samsung 830 Series 64GB Zasilacz: Thermaltake Toughpower Grand 650W Napęd: LiteON iHAS124 Cooler: BeQuiet Dark Rock Advanced Do tego obudowa: Zalman Z9 Plus i system Windows 7 64-bit Home Premium. Różnice względem zestawu proponowanego na stronie to: - Płyta główna Rev. 3.0, a nie Rev. 3.1(Mogę zakupić tą płytę taniej), - Gainward GTX 570 jest w fabrycznie podkręconej wersji GoesLikeHell. Proszę o opinię na temat tego zestawu. Rozważałem też ASRock P67 PERFORMANCE na płytę. Co moglibyście bardziej polecić? Zestaw będzie wykorzystywany do gier, pracy, programowania, będzie pełnił też funkcję multimedialną(Wsadzam ze starego zestawu Asus Xonar DX, który mi spokojnie do 5.1 wystarcza). Będzie podkręcany. Procesor na pewno do maksimum na rozsądnym napięciu. Ponadto, czy zasilacz ma trochę zapasu mocy, by zasilić ten sprzęt, przy wymienionej karcie graficznej(Oczywiście wszystko będzie jeszcze podkręcane). Wersja GoesLikeHell GeForce'a jednak ciągnie więcej, a kiedy doliczymy podkręcenie karty, procka i pamięci... Zastanawia mnie to. Czy macie jakieś zastrzeżenia / sugestie? Dzięki z góry za pomoc! Pozdrawiam! Edytowane 14 Marca 2012 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Zasilacz da radę. W poniedziałek w sklepach ma być HD7870, przyjrzyj się recenzjom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Zasilacz da radę. Dzięki za odpowiedź! ;) Swoją drogą... Mam dylemat między płytami: ASRock P67 PERFORMANCE vs Asus P8P67 Rev. 3.0 vs ASRock Z68 Extreme3 Gen3 Patrzę przede wszystkim pod kątem stabilności, możliwości OC i bezawaryjności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 ASRock P67 PERFORMANCE to pokolorowany ASRock P67 PRO3 + złącze ATA Jeśli zdecydujesz się na Asusa, poszukaj obudowy ze złączem USB3.0, szkoda żeby się marnowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...