Sam Opublikowano 15 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2012 (edytowane) Witam. Pierwszy raz zdarzyła mi się taka sytuacja. Złożyłem zamówienie w sklepie internetowym na kwotę pow 700zł. Wybrałem odbiór osobisty w sklepie i zapłatę przy odbiorze, fakt imienna. Dostałem maila, że towar jest do odbioru. Z tego co wiem to zamówienie przez internet na odległość nie jest odrazu zawarciem umowy, dopiero zawarcie umowy w sklepie przy odbiorze. Chcę teraz zrezygnować z tego zakupu, bo musiałem pieniądze wydać na nieprzewidzianą naprawę(te 700zł też) i zabrakło mi pieniędzy na zamówiony towar. Czy mogę teraz wysłać do sklepu maila o odstąpieniu od umowy czy, iść i osobiście wyjaśnić sytuację? Jakie mogę mieć konsekwencję? Czy będę ponosił koszty za przesyłkę? Proszę o szybką odpowiedź? Edytowane 15 Marca 2012 przez Sam 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Najlepiej załatwić to po ludzku i pogadać. Zawsze też możesz nie odebrać towaru i już, w końcu ktoś mógł na Ciebie zamówić towar... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 zadzon i powiedz, ze rezygnujesz - jedyne konsekwencje - trafisz na czarna liste i wysla do ciebie elitarna druzyne czarnych gwalcicieli z wybrzeza kosci sloniowej 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...